Vart reser kungligheterna?

För ett tag sedan hade Lonely Planet en artikel om vart våra kungligheter reser. Vår egna kungafamilj brukar ju resa till franska rivierna. Närmare bestämt till orten St Maxime i närheten av St Tropez. På vintern åker de gärna till Mauritius där kungens svåger, prinsessan Christinas man, Thord Magnusson är generalkonsul.

 
Vår kungafamilj reser gärna tillMauritius under vintern.


Till Spetses tar du enkelt båten från Aten.

Den grekiska kungafamiljen har sommarhus på den lilla ön Spetses. Till Spetses kan du enkelt ta dig med båt från Aten på knappt två timmar. På ön kan man hyra cykel eller moped och enkelt ta sig runt.  


Palatset Rajastahn i Udaipur.

Indiska staden Udaipur, eller ”österns Venedig” som det även kallas, är ett mycket välbesökt resmål bland celebriteter och har nyligen gästats av drottning Elizabeth samt både de spanska och danska kungafamiljerna. Med Indienresor kan man åka hit!


Mustique är en privatägd ö i Karibien. Ving har resor till flera liknande öar.

Privatägda ön Mustique ligger i Saint Vincent och Grenadinerna i Karibien och ”upptäcktes” av självaste Prinsessan Margaret, syster till drottning Elizabeth, på 1960-talet. Karibien är hett till vintern. Ving har resor till flera av de olika öarna, dock inte Mustique!.

Det är inte bara vi som älskar Mallorca. Spaniens Kung Juan Carlos, drottning Sofia och deras familj spenderar varje år sommaren i sitt Marivent Palace på Mallorca. Det ligger inne i Palma stad.


Till Costa Smeralda kan du åka på utflykt om de reser med Fritidsresor till Sardinien.

Exklusiva Costa Smeralda på Italienska ön Sardinien har bland annat besökts av prinsessan Diana. I dag äger saudiska prinsar flertalet lyxvillor i den lyxiga staden. Fritidsresor har resor till den härliga italienska ön. För bästa pris, titta här.


Grenen ligger längst ut på Skagen.

Som svensk behöver man inte resa långt för att resa kungligt. Till pittoreska Skagen reser varje sommar danska kronprinsen Frederik och hans familj för att koppla av. Ta båten med Stena Line. Stanna en natt på det mysiga Ruths Hotel.

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.