Resa Amsterdam – 5 platser på din To Do List

Funderar du på en resa till Amsterdam under våren? Då kanske du letar efter lite inspiration och tips inför din weekend. Denna vackra cykelstad med över 700 000 cyklar och 160 kanaler förtrollar med sin konst, arkitektur, färger och detaljer.

Blommor i Amsterdam

Drottningens dag
En resa till Amsterdam den 30:e april innebar en stor fest när Amsterdam firade den nationella helgdagen ”Koninginnedag”. ”Drottningens dag” firas varje år till ära av drottningens födelsedag, gemenskap och enighet. Amsterdam förvandlas då till en enda stor fest med allt från gatufester, loppmarknader till stora tillställningar. Dresscode under dagen är färgen orange och festhumöret är obligatoriskt. Se gärna videoklippet för mer inspiration om vad Amsterdam har att erbjuda:

1.Keukenhof
Under april och maj blommar tulpanfälten fullt ut och parken Keukenhof är årligen ett hem för sju miljoner blomsterlökar med allt från tulpaner, nejlikor, irisar till många fler färgglada blomsorter. Under de åtta veckorna som parken håller öppet, lyckades den årligen attrahera 800 000 besökare! Till Keukenhof tar det cirka 30 minuter med privat bil eller ordnad busstur. Ett annat alternativ är att åka lokalbuss, det tar ca 20 min till flygplatsen där man byter buss, och sedan ca 30 min till Keukenhof.

2. EYE – Amsterdams nya stora attraktion
EYE Film Institute Holland En av Amsterdams nya kulturella stoltheter, EYE Film Institute Netherlands invigdes onsdagen den 4 april och är nu öppen för allmänheten. Redan första veckan efter invigningen besöktes museet av 38 000 besökare! Filmmuseet består bland annat av fyra biosalonger och en utställningssal. Förutom fantastiska utställningar och events så är den här ”ostronliknande” byggnaden verkligen ett häpnadsväckande mästerverk av arkitektbyrån Delugan Meissl. Amsterdams nya landsmärke hittar ni på IJ promenade 1.

3. Diamantstaden
The Diamond Museum Amsterdam.Sedan år 1586 har Amsterdam varit känd för sina diamanter och gjort sig förtjänt till smeknamnet ”diamantstaden”. Intressant ställe och kanske inte den typiska platsen att besöka är Gassan Diamonds. Här får du se en diamantslipare arbeta och höra processen från en oslipad diamant till den klara produkten. Gassan Diamonds hittas på Nieuwe Uilenburgerstraat 173 – 175. Den som vill tjuvstarta resan till en värld av diamanter, kan börja med en virtuell resa till The Diamond Museum Amsterdam.

4. Fantastiska torg
Hitta din favorit bland Amsterdams kända torg, var och en med en särskild charm och egen historia att berätta.
Dam och Rembrandtplein
Amsterdams mest kända torg heter Dam, ligger mitt i hjärtat av Amsterdam och på torget finns det kungliga palatset Paleis op de Dam. Torget är samlingsplatsen för gatuartister och mycket mer. Här finns även det minnesmonument som tillägnades alla som dödades i andra världskriget samt Madame Tussauds vaxmuseum.
Rembrandtplein bjuder på Amsterdams bästa urval av klubbar, barer och uteserveringar. Mitt på torget gömmer sig en liten park som är det perfekta gömstället för en kort vilostund. Vandra längs gatorna, njut av det fina vårvädret och var uppmärksam på den detaljrika inredningen i butikerna, restaurangerna och caféerna.

Museumplein och Waterlooplein
Amsterdam Du som vill gärna vill ta del av Amsterdams konstutbud, kan börja med torget Museumplein där tre av Amsterdams pärlor hittas – Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedeljik Museum. Viktigt att känna till dock är att Rijksmuseum renoveras fram till 2013, men att en del av museets samling finns fortfarande tillgänglig i en av museets flyglar. Van Gogh Museum kommer också att renoveras med start i oktober 2012 men 75 av Van Goghs klassiska verk visas istället på Hermitage Amsterdam.
På torget Waterlooplein hittas den gigantiska loppmarknaden med 300 stånd och allt från nya och gamla kläder, till böcker och elektronik. Loppmarknaden håller till vardagar och lördagar från niotiden på morgonen till sen eftermiddag.

5. Bazar Amsterdam
Denna mysiga restaurang med Mellanösterntema och färgglad nordafrikansk inredning har tidigare varit en kyrka och är idag ett säkert smultronställe med många fina recensioner. Njut av stämningen, orientalisk musik och rätt efter rätt. Restaurangen från en orientalisk saga ligger i området Pijp, Albert Cuypstraat 182 och är ett prisvärt ställe med allt från orientalisk frukostmeny till grillade kötträtter och vegetariska rätter.
Mer om Amsterdam hittar ni på www.holland.com

Vilka är dina tips och smultronställen?

Vackra tulpaner, Amsterdam

Boka flyg och hotell till Amsterdam

Boka flyg till Amsterdam

Boka hotell i Amsterdam

Boka weekend till Amsterdam
Tulpaner Amsterdam

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.