Kroatien – Hvar

(190909) En annan av öarna som finns med i Kroatienspecialisten är Hvar. Det sägs att det ska vara en av de vackraste i Kroatien, till och med i hela världen! Om du kommer hit i början av juli och framåt så blommar öns lavendel. Det är som stora blåa fält som sprider ut sig och skapar en härlig doft. Ön kallas ofta för den blå ön.

Bo i Hvar
Kroatienspecilaisten har olika boenden i staden Hvar som ligger på öns norra sida. Du kan välja om du vill bo i lägenhet, hotell eller privata villor. De allra flesta ligger nära både centrum och stränderna.


Vy över staden Hvar.

Hvar stad
Hvar stad har en väldigt mysig hamn där det finns gott om restauranger, barer och caféer. Längs gatorna är det inte ovanligt att en och annan kändis dyker upp. Prisnivån här är därför en aning högre än i övriga Kroatien.


Hamnpromenaden i Hvar.


Hvar stad är från medeltiden.


Besök fortet uppe på berget och se delar av den gamla ringmuren.

Staden är medeltida och bjuder på flera sevärdheter. Bl a Stephanskatedralen som lligger precis vid torget. Besök även Franciskaner- och Benediktinerklostret nsom även det ligger i centrala Hvar. Här kan du titta på målningar och broderier från nunnorna. I centrum ligger också den gamla teatern från 1500-talet. Besök även den gamla borgen Fortica som ligger på en kulle ovanför staden. Här finns delar av den gamla ringmuren bevarad. Härifrån har du en fin utsikt över den vackra ön.


På båda sidor om staden Hvar finns stränder.


Strax utanför Hvar ligger Pekleni-öarna som är ett poopulärt utflyktsmål.

Stränder och bad
På båda sidor om Hvar finns fina klapperstensstränder och badbryggor. Stenen gör att vattnet blir extra klart. Ta med badskor! En fin utflykt är att ta båten till Pakleni-öarna som ligger strax utanför Hvar stad. Här kan du spendera hela dagen på de fina stränderna. För den som önskar så finns det gott om natirist-bad här. Det finns även vandringsleder på öarna för den som vill promenera.


Strax utanför Hvar kan du hitta egna små badvikar.

Utforska Hvar
Om du vill ge dig ut för att titta mer på ön så kan du hyra bil. Vägarna är bra på den cirka sju mil långa ön. Vill du hitta badvikar i närheten av Hvar så finns det många ställen som hyr ut cyklar och mopeder.

Boka charter till Kroatien

Boka flyg till Kroatien

Boka hotell i Kroatien

One Response to Kroatien – Hvar
  1. [...] höger om denna står en liten flaska lavendelolja. Den kommer naturligtvis från Hvar, den blå ön. An... blogg.resia.se/2012/05/15/kroatien-lokal-shopping

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.