British Airways – vi testar långflygning

För ett tag sedan var vår inköpschef, Ami Kivi (f.d. anställd), på resa till San Diego. Hon flög då med British Airways och har här delat med sig av sina erfarenheter.

British Airways (BA) grundades 1919 och är ett av världens största flygbolag. I deras nätverk når du över 600 destinationer.

Var ute i god tid om du ska byta flyg på Heathrow
Majoriteten av BA’s flighter utgår från London Heathrow som är Storbritanniens största enskilda byggnad och en av världens absolut största flygplatser. Heathrow är en fräsch flygplats med mycket shopping och restauranger men som med alla stora flygplatser så ska du bör du ha gott om tid om du ska med ett anslutande flyg. Kolla gärna in Heathrows hemsida där du får en bra bild över hur du ska ta dig mellan gaterna eller fråga din resesäljare om hjälp.

Tillgång till lounger när du reser business- eller första klass
Reser du som busines- eller första klasssresenär så har du tillgång till British Airways fina lounger. Här kan du välja och vraka mellan olika varma maträtter och drycker av alla dess slag som du fritt förser dig med. Loungerna är fräscha med bekväma soffor, arbetsplatser och fri WiFi, du kan även duscha i Spa-anläggningen. Du får även gå förbi köerna i den så kallade ”fast track” som kan vara mycket smidigt i rusningstrafik.


Ekononomiklass

Ekonomiklass
I ekonomiklass på sträckan London- San Diego så har alla stolar egen skärm med stort utbud av film och musik. Det ligger kudde, filt och hörlurar på varje stol och man får välja mellan två rätter vid middag och dryckesvagnen går förbi flera gånger under flygningen, alla drycker ingår.


I business klass finns väggar du kan dra upp för att få avskildhet.

Sover gott i businnesclass
På hemvägen provade jag business class och förundras över varför inte fler företag väljer denna service till sina anställda på långflygningar. Samtliga i gruppen sov minst sex timmar av resans 12 timmar i de sköna sätena i business class medan vi på ditresan endast sov några få timmar. Hur mycket värt är det inte för företaget att medarbetaren kommer utvilad till det viktiga mötet?

Här har alla flatbeds med separata sittplatser och höj/sänkbar skärm mellan sätena för avskildhet

Kuriosa
BA’s första klasslounge på Heathrow kallas The Concorde Lounge. När Terminal 5 byggdes 2008 så planerades denna loungen så att BAs första klassresenärer ska slippa gå förbi alla affärer och säkerhetskontroller. BA fick betala en betydande summa för detta och därför kallas dörren till The Concorde Lounge ”The million pound door”.

FAKTA BA:
Grundat: 1919
Antal plan i flottan: 236
Destinationer: 170
Baser: Gatwick och Heathrow

FAKTA Resor Worldwide:
Incheckning: Internet och mobil 23 timmar innan avresa, automat på flygplats eller via disk
Bagagevikt Ekonomi: 1 väska, 23 kg/st
Bagagevikt Business: 2 väskor, 23 kg/st
Handbagage: 1 st handbagage på 23 kg samt laptop eller handväska
Mat: Allt är inkludera i priset. Beroende på vart man ska och vilken klass man sitter i så ingår allt. På längre flygningar när det 3-rättersmenyer och flera val av varmrätter. Imponerande vinmeny.
Dryck: Free of charge .

Övrigt
Trevlig personal och en lugn och behaglig miljö!

Du vet väl att när du reser till USA så måste du fylla i ESTA och APIS? Detta bör du göra i god tid innan avresa. Läs mer här. 

One Response to British Airways – vi testar långflygning
  1. Laura Svara

    Jjag måste flyga ofta till Argentina för att jag har mina gammal föräldrar där Jag är jätte rädd att flyga men med Brittysh Airways det ända flygbolaget som jag känner mig trygg och säker att Piloter har full ansvar och välutbildad personal.
    Jag är Super glad
    Tack
    Laura

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.