Mallorca – mat- och vintips

För ett tag sedan var vår supportavdelning på resia.se på en studieresa till Mallorca för att titta på hotell och uppleva den härliga ön.

Sofia Boström har delat med sig av sina bästa tips när det gäller mat och dryck:

Något av det bästa jag vet när jag är på ett nytt resmål är att uppleva den lokala matkulturen. Dofter, smaker och olika drycker – allt smakar olika beroende på var i världen man är.

I Mallorca och Spanien i allmänhet, äter man gärna sent och länge. Förutom färsk fisk och paella är ju tapas en av de stora specialiteterna. Mitt tips är att prova pinchos, baskiska mini-tapas – så att kan man prova ännu fler goda rätter!

Tast
På innerestaurangen Tast i Palma firade vi vår kollega Ericas födelsedag. Det finns ingen skylt utanför, men det ligger nära Svenska konsulatet på Carrer de la Unió. Fråga en av lokalborna! Prisnivån är medel, och här serveras ekologiska tapas och pinchos i avslappnad, ibland högljudd och ofta fullsatt, miljö.


Smarrigt på Tast.

Ribello
Ett annat bra tips inne i Palma är den vackra italienska restaurangen Ribello, som drivs av svenske Emilio Ingrosso. Maten är innovativ och rekommenderas varmt. Vi valde en avsmakningsmeny med flera olika rätter. Ribellos personal är jättemån om kunderna och erbjuder även mat för allergiker – som till exempel den jättegoda, glutenfria pastan jag fick!


Sofia och Emilio Ingrosso utanför hans restaurang Ribello.

Vin
På Mallorca finns över 60 olika vingårdar. Binissalem och Santa Maria är de två största vinorterna. Vi besökte Jose Luis Ferrer i Binissalem och på den guidade rundturen får man lära sig om hur vintillverkningen går till, och hur det gjordes förr i tiden. Jätteintressant! Förutom rundvisning och vinprovning fick vi även otroligt god, hemlagad mat.


Hela gänget får lära sig mer om vin.


Och prova också förstås!

Planerar man en resa till Mallorca under hösten skall man absolut inte missa vinfestivalen Es Vemar som pågår den sista veckan i september här. Då firas både vinskörden och stadens skyddshelgon med gratis vinprovning, god mat, dans, parader på gatorna och mycket mer.

2 Responses to Mallorca – mat- och vintips
  1. [...] Avinguda del Comte de Sallent 13 (det finns ytterligare en Tast på Carrer de la Unión 2 som vi tidigar... blogg.resia.se/2012/09/08/palma-de-mallorca-%e2%80%93-restaurangtips
  2. Leif Borglin Svara

    En resa till Mallorca på våren, för att värma upp ett fruset vinter hjärta, är något jag längtar efter.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.