Berlin är maj månads stad

Under hela maj månad så kommer vi att lära känna Berlin. Denna stad som har genomgått en fantastisk förändring de senaste 20 åren. Mitt första besök i staden var precis när muren hade fallit och vi kunde själva hacka oss en bit i muren. Östsidan var väldigt grå men på gatorna var det idel fest och glädje. Även västsidan var i behov av upprustning. Förra året gjorde jag mitt andra besök och det var en helt ny stad som mötte mig.

Det gråa på östsidan var utbytt mot en färgladare ton och många säger att det är på den här sidan av stan ”det händer”. Byggnaderna utmed den stora paradgatan Unter den Linden har putsats upp. På Potzdamer Platz, som tidigare var ”ingenmansland” och blev väldigt förstört under kriget, har gjorts om till oigenkännlighet med det moderna bygget Sony Center.

Berlin, Potsdamer platsDet ska verkligen bli kul att få ”lära känna” staden lite mer. Häng med när vi tipsar om sevärdheter, restauranger, shopping och mycket annat.

4 Responses to Berlin är maj månads stad
 1. Inger Borg Svara

  Ser ut att vara en underbar stad jag gärna besökt om plånboken varit lite välfylldare:) Fast vem vet jag kan vinna på Lottot man ska aldrig ge upp

  • Hallin Svara

   Inger: Det är en underbar stad. Se på Linus kommentar. Till Berlin kan man resa billigt!

 2. Linus Svara

  Berlin måste vara en av dom mest prisvärda städer att åka till. Hotellet är ju nästan chockerande billiga jämfört med andra större städer. Väldigt trevlig stad som har någonting för alla. Rekommenderas varmt!

  • Hallin Svara

   Linus: Vad kul! Ja, det tror man kanske inte att Berlin är så billigt. Mycket att se och göra. Har du några bra tips jag kan skriva om så hör gärna av dig!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.