Kroatien – Brac

(Uppdaterat 190906) Kroatien skärgård har över 1.000 öar. En av de mest besökta öarna är Brac som ligger på bekvämt avstånd från både Makarska och Split. Om du reser med Kroatienspecialisten så kan du kombinera Brac med andra resmål som finns i utbudet. Men du kan förstås tillbringa hela din semester på den här sköna ön.

Båtresor flera gånger varje dag
Båtresor går från både Makarska och Split flera gånger varje dag. Båtresan tar cirka 45 minuter. Den största hamnen i Brac heter Supetar dit båtarna går från Split.

Ta dig runt ön
Infrastrukturen på Brac är väl utbyggd så det går fint att köra bil runt ön. Det är också många som hyr cykel eller moped.  Ön är cirka 3 mil bred och drygt 1 mil hög så avstånden är inte långa. Det är dock en aning backígt. I bergen som finns på ön har man brutit marmor som använts till både Diocletianus palatset i Split och Vita huset i Washington.


Från hamnstaden Supatar går det båtar från Split flera gånger varje dag.

Hamnstaden Supatar
Kroatienspecialisten har boende i hamnstaden Supatar där det finns mysiga restauranger och ett härligt folkliv. Boendet är på promenadavstånd från hamnen intill de fina stränderna. Generellt så är det oftast klappersten i Kroatien så ett par badskor kan vara bra att packa ner. Detta gör dock att havet är extra klart här och sikten är enorm i det turkosa vattnet.


Mysiga Postira med den lilla hamnen.


Små mysiga badvikar.


Besök den lilla tvålfabriken.


Köp med dig några ljuvliga tvålar.

Mysiga Postira
På norra sidan av ön kan du också bo i lilla mysiga Postira. Här är det verkligen lugnt och avkopplande med stranden utanför dörren och några trevliga restauranger där man träffar lokalbefolkningen på kvällarna. Vi blev förtjusta i både lägenhetshotellet Pastura med en fin utsikt över bukten samt Hotel Lipa med fint inredda rum och kontinental atmosfär. Intill POstira finns flera små badvikar dit man kan göra små utflykter. Vandra upp i backen från Postira och besök den lilla tvålfabriken Brac Fini Sapuni. Här kan du se hur de tillverkar tvålar med örter och blommor från öarna men även köpa med dig hem.  I bergen ovanför Postira fick jag höra att det fanns en liten by med några få restauranger där du kan äta lokal mat. Fick tyvärr inte med mig namnet men fråga på hotellet för en trevlig utflykt!


Bols centrum har en mysig hamnpromenad.


Det gyllene hornet i Bol är den mest kända stranden i Kroatien.

Bol med gyllene hornet
Den sista orten som Kroatienspecialilsten har boende på är den kända orten Bol som ligger på öns sydsida. Det är här det gyllene hornet Zlatni rat ligger med sin sandtunga som går ut i havet. Här i Bol finns ett stort utbud av vattenaktiviteter och dykning i det fina vattnet. Bol har ett mysigt hamnområde med restauranger och caféer.

Boka flyg till Kroatien

Boka hotell i Kroatien

Boka charterresa till Kroatien

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

4 Responses to Kroatien – Brac
  1. Rejto Svara

    Klart sämsta stället å vara på finns inge å göra alls om man inte är 80 plus

    • Hallins reseblogg Svara

      Rejto: Det är tur att vi alla tycker olika : )

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.