Cykelresa i Toscana


Cykla i Toscana genom böljande landskap. Bild lånad från Temaresor.

I Temaresors utbud finns en fantastisk vacker cykelresa till Toscana. Under veckan så cyklar man genom en unik natur och genuina byar med stenbyggnader. Under veckan övernattar man bl a i Barberino Val d´Elsa, cyklar genom det berömda Chianti Classico, gör en stadspromenad i medeltida Siena och provar vin på den välkända vingården Montepulciano.

Åsa Blomqvist på Resia i Stockholm (f.d. anställd) var med Temaresor på denna cykelresa i Toscana. Jag fick ställa några frågor. Läs intervjun här.

Berätta om resan. Hur långa cykelturer gör man varje dag?
Det är ett fantastiskt upplägg där man byter boende ett par gånger under veckan och cyklar allt från 20 km till upp emot 40 km varje dag. Det känns aldrig som några långa turer då man gör stopp efter vägen och upplever saker man aldrig skulle ha upplevt med bil.

Måste man ha bra kondition eller räcker det med normalkondis?
Har man normalkondition och lite envishet då går det utmärkt. Jag var lite rädd innan då jag inte hade tränat på många år men har en ganska så bra grund fysik och det gick jätte bra.


Efter ett härligt pass på cykeln väntar lunchen som står uppdukad!

Är det pauser och hur fungerar luncherna?
Man gjorde pauser mest hela tiden. Ibland fick man ta i ett tag men det väntade alltid en belöning med en god lunch antingen på restaurang eller uppdukad i det gröna eller en glass och kafe!


En ”följebil” åker med och transporterar cyklarna på vissa vägar. Man cyklar bara på bra cykelvägar. Bild lånad från Temaresor.

Bor man på ett ställe och cyklar runt eller bor man på olika?
Man bor på ett par ställen och cyklar efter olika dagsetapper. med resan finns en cykelbil så det blev aldrig några tråkiga transportsträckor så vi cyklade bara på bra cykelvägar.

Hur packar man, tar man med sig bagaget på cykeln?
Man kan packa som vanligt då bagaget transporteras med bussen. En smidig dagsryggsäck är bra där du kan förvara extra kläder och vatten att dricka.


Under cykelveckan besöker man flera vingårdar. Bild lånad från Temaresor.

Är det någon upplevelse under resan som du särskilt minns?
Totalupplevelsen är fantastisk. Det var en av mina bästa veckor i livet! Bara glid på cykeln genom vingårdar och medeltida byar. Jag minns en underbar picknick utanför stadsmuren i San Gimingiano och promenaden i Sienna.

En cykelvecka med Temaresor i Toscana kostar från 12.498:- (3 september). I resans pris ingår de flesta måltider, cyklar, guidning mm. Vill du veta mer så kontakta gärna Åsa.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.