Vandra i Österrike

Zell am See, Österrike

Det är populärt att vandra i Österrikes alper på sommaren. Antingen kan man åka på en arrangerad resa med gruppledare eller åka på egen hand som vår produktchef på affärsresor, Karin Wadmark (f.d. anställd) gjorde. Här kan du läsa intervjun med Karin.


Ni var på en härlig resa till Österrike där ni både vandrade och provade på forsränning samt skidåkning. Berätta hur ni lade upp resan?
Vi bilade själva ner och bodde på samma ställe nästan hela tiden. Vi bodde i en by som hette Mattrei, tyvärr inte sådär supercharmig som vi hade önskat! Det är enkelt att vandra i Österrike, det finns många leder att välja på och svårighetsgraden är markerad. Vi frågade efter tips på vandringsleder på hotellet och fick bra hjälp. Du behöver inte bära med dig mat. När du minst anar det så dyker det upp en restaurang där du kan få wienerschnitzel eller kaiserschmarre och en öl. Det smakar underbart gott efter en vandring uppför. Vatten kan du fylla på längs vägen i kranar som finns längs vandringslederna. En annan av de stora fördelarna med att vandra i Österrike är den fantastiska blomsterprakten. Du känner dig verkligen som om du har hamnat mitt i ”Sound of Music”. Vill du göra det enklare så kan du ta liften upp till toppen direkt och vandra däruppe, vill du ha en större utmaning så går du upp.


Det är bra markerat på vandringslederna.


Det finns gott om matställen utefter vägen….


…där de serverar god mat!

På flera orter erbjuder man andra aktiviteter som canyoning och forsränning. Vi valde att prova forsränning. Vi åkte ett gäng med bil en bit upp för floden efter att först ha utrustats med våtdräkter, flytväst och hjälm. Vi åkte flottar som rymde 8 personer. Alla är med och paddlar efter instruktioner från ledaren. Floden var rejält ström på sina ställen och det gällde att paddla på bra för att hålla båten på rätt köl, medan det på andra ställen var lugnare och vi flöt med och kunde titta på naturen. En bra grej om alla i familjen inte gillar att vandra.

En annan dag tog vi oss till Kaprun för att prova på sommarskidåkning. Det är en speciell känsla att åka skidor i t-shirt. Skidåkningen i sig var väl inte jättebra, snön blir väldigt mjuk och systemet ganska begränsat, men det är kul att ha provat! På vägen hem stannade vi och badade och åt middag i Zell am See.

Vi valde också att ta en tur ner till Venedig, som bara ligger 30 mil bort. Venedig ska man helst inte besöka på sommaren, det är varmt, fuktigt och mycket folk, men Venedig är ändå en magisk stad.

Hade ni med er egen utrusning?
Du behöver inte så mycket utrustning, vandringsskor och gärna ett par stavar räcker långt. Har man inte det så går det ofta att hyra. Skidutrustning hyrde vi och när vi paddlade så ingick all utrustning i priset.


Naturen är underbart vacker!


Många vackra blommor att njuta av längs vägen!

Vilken var ditt bestående minne av resan?
Min starkaste känsla är ändå de upplevelser man får under vandringen. Naturupplevelsen och känslan av belöning när man sitter på en restaurang på 2000 m höjd med en öl.

One Response to Vandra i Österrike
 1. Manfred Rusner Svara

  (5/5)

  Hej!

  Jättekul att läsa om vandring i Österrike. Det gillar jag jättemycket och har vandrat många gånger och många somrar i detta härliga land. Naturen och landskapet är suveränt vackert.

  Dessutom är det ju så lätt att vandra där. Jag menar att det är fina markeringar, bra Hüttor där man kan äta och övernatta.

  Ofta får jag frågan om när man ska vandra i Österrike. Jag har skrivit en kort artikel om detta och hoppas att det kan vara till nytta för andra: https://austriatravel.se/tips-artiklar/basta-tid-vandring/

  Manfred

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.