Cinque Terre

Cinque Terre

En av de mest sökta orterna här i bloggen är just Cinque Terre som ligger i landskapet Ligurien i Italien. Orterna som tillhör området är fem stycken som ligger rad, Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. Läs mer om detta härliga resmål här.

Mellan orterna går en vandringsled, Via dell’amore som totalt tar cirka en dag att vandra. Det är många som tar det i etapper och övernattar i någon av byarna. Det finns även många andra vandringsleder i området med varierande svårhetsgrad.


Orterna är oerhört charmiga och kan bara nås med tåg eller båt.


Många tar sig hit via båt.

Vägen är otroligt vacker där den går genom vinodlingar, berg och små städer. Det är bra skyltat så att du hittar rätt. Det går också ett tåg mellan orterna för den som hellre vill ta det eller varför inte blanda. För att vandra så behöver du ett vandringskort. Du kan välja att antingen köpa ett med enbart vandring eller ett där tåget ingår. Kortet kostar 10-20 euro.


Uppifrån vandringslederna har du en fin utsikt över byarna.

Det är perfekt att planera in pauserna i någon av byarna. I varje by finns restauranger och caféer där de i huvudsak serverar skaldjur och pasta.

Den närmaste flygplatsen för att ta sig till Cinque Terre är Genua. Med tåg tar det cirka 1 timme. Men det går även att flyga till Nice eller Milano och ta tåget som tar cirka 4-5 timmar.


Trånga och charmiga gränder.

Vår produktchef på affärsresor Karin Wadmark (f.d. anställd) var i Cinque Terre med sin familj.

Hur bodde nu under er tid i Cinque Terre?
Vi bodde i en liten stad som heter Livorno och som ligger i närheten av Cinque Terre. Byarna i Cinqu terre är små och har begränsat med boende. Vill man bo i någon av byarna gäller det att vara ute i god tid. Det kan dock vara lättare att hitta boende under lågsäsong, april-maj och slutet september-oktober.

Hur tog ni er till Cinque Terre från Livorno?
Vi tog tåget. Det går inga vägar hit utan alla tar tåget eller båten.


Varierande landskap.

Hur är det att vandra?
Det är inte långt mellan byarna. Om du är någorlunda tränad kan du ta hela sträckan på en dag, men kanske det är mer lagom att göra sträckan på två dagar. Tack vare tåget kan du börja och sluta var du vill. Den första sträckan är väldigt lättvandrad, där kan till och med dra barnvagn. Här finns ett staket med fullt av hänglås, en symbol för kärlek. I alla byar finns flera restauranger och caféer så du behöver bara bära med lite vatten. Prisnivån är en aning hög, precis som det brukar vara i områden med mycket turister.

One Response to Cinque Terre
  1. [...] vi tidigare skrivit om ett av mina resmål som står högt på listan över ställen att besöka, Cinque... blogg.resia.se/2013/08/14/portofino-en-av-italiens-vackraste-stader

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.