Weekendresor i storstäder – upptäck Rom och Berlin

Resfeber fortsätter att inspirera i takt med vårtecken och på tur står weekendresor. Storstäder som Rom, Paris och Berlin lockar med sina uteserveringar, populära shoppinggator, kulinariska matupplevelser och mysiga promenadstråk. Det kan aldrig bli för mycket av restips, så varför inte börja först med att inspirera oss och andra? Innan du forstätter läsa om en weekend i Rom och Berlin, hoppas vi på att du kommenterar blogginlägget och inspirerar andra med dina personliga tips!

Weekend Rom – Boungiorno Roma!
I Elisabeth Gilberts bästsäljare ”Eat, pray, love” beskrivs Rom som en äkta matstad, och det är den också utan tvekan. Bestäm din matrunda i förväg och våga testa dig fram i menyn eller fråga lokalbefolkningen efter deras bästa tips. Besök Capo Boi, Via Arno 80, som ryktas vara ett av Roms helt klart bästa fiskställen tillsammans med Ristorante Eleonora D´Arborea, Corso Trieste 23. Provsmaka på Hostaria Romana, vid Piazza Barberini, sidogatan Via Del Boccacio 1 – njut av romerska specialiteter som bucatini alla ‘matriciana (guanicale i en tomatsås), färska sardiner och grillade kronärtskockor eller pasta e ceci (pasta med kikärter).

Njut av det fina vårvädret med en glass i handen. Glass är Italiens hemliga lyckoserum och i Rom prova dig fram till din favoritsmak på Fiocco di Neve, Via del Pantheon 51. Välj mellan fruktsmaker, hasselnöt eller choklad. Olika smaker med en sak gemensamt: färska råvaror och glassen tillverkas på plats. Det ryktas att glassbaren dessutom har stans bästa zabaione (klassisk italiensk dessert).

Börja en tidig söndagsmorgon
Söndagsmarknaden Porta Portese börjar tidigt på morgonen fram till ett på eftermiddagen. Här kommer du hitta allt från böcker till kläder, second hand och nytt. Marknaden är belägen mellan Porta Portese och Stazione Trastevere.
Den äldsta marknaden i Rom heter Campo de´Fiori och är en originell matmarknad med italienska råvaror, vackra blommor samt kött och fisk. Marknaden ligger mellan Piazza Farnese och Corso Vittorio Emanuele II.
En viktig shoppinggata med barer och caféer heter Via Cola di Rienzo och är ett hem för flertal kända märken som Armani, Benetton men är också ett populärt promenadstråk.
Promenera runt i Rom och upptäck stadens gömda bakgator och njut av underbar arkitektur, god mat och gudomliga efterrätter. De flesta av Roms sevärdheter finns i centrala Rom – allt från Colosseum, ruinerna av Forum Romanum till bra shopping.

Weekend Berlin – Willkommen!
Berlins rika matutbud inkluderar allt från franskt kök till specialiteter från Mellanöstern. Prova currywursten (korv med tomatsås, ketchup och currypulver), en klassiker när man är i Berlin eller Bouletten (en sorts pannbiff med surkål). Prova Berliner Weisse som är veteöl blandad med hallonsaft eller myskmadra.
Ät på Mutter Hope nära Nikolaiviertel, Rauthausstrasse 21, och res tillbaka i tiden. Den mysiga restaurangen med sin rustika inredning erbjuder tyska klassiker. Sitt och njut av maten i ett möblerat kök med gammeldags spis eller vid baren från något 30-tals film. Varje fredag och lördag vid sjutiden är det livemusik från 20- och 30-talet.

Börja en tidig lördagsmorgon
Stig upp och njut av den klassiska tyska frukosten – gott bröd, goda ostar, massvis med olika charkuterier och ägg. Frukost serveras dagligen på de flesta caféer.
Utnyttja det fina vårvädret och besök Berlins botaniska trädgård, ett paradis på jorden. Den spektakulära trädgården är ett hem för mer än 20 000 olika växtarter, stort herbarium och världens största växthus som är helt av glas.

Den bästa utsikten över Berlin får du i Fernsehturm, tornet som inte är enbart ämnat för TV, utan också ett hem för restaurang och bar, där du kan reservera bord och njuta av den spektakulära utsikten över Berlin. Tornet som årligen besöks av 1.2 miljoner besökare är helt klart värt ett besök.

Kultur och konst utgör en stor del av Berlins magi, så ta en heldag för en konst- och kulturrunda. Allt från klassisk till nutida konst erbjuds – musik, teater, opera, konstutställningar med mera. Upptäck mer av Berlin med Annamaria Olsson – Berlin en kärlekshistoria

Under våren kan du delta och lära känna mångkulturella Berlin i en gatufest. Karneval der Kulturen startar den 25 maj fram till den 28 maj och är en hyllning till den mångkulturella Berlin, med alla sina kulturer, traditioner och språk. Gatufestivalen håller hus på Blücherplatz, Berlin-Kreuzberg och är en härlig blandning av aktiviteter, dans och uppträdanden med cirka 4700 deltagare från 80 nationer. Njut av färg, musik och konst från hela världen.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.