Zambezifloden, Victoriafallen och Sydafrika på en resa!

tre flodhästar i Zambezi-floden

När jag bad våra säljare dela med sig av sina ”aktiva resor” så fick jag ett mail av Teija Tolpannen (f.d. anställd)Resia i Uppsala med en riktig äventyrsresa. Bl a så paddlade hon kanot på Zambezi-floden som var både svettigt och spännande med både krokodiler och flodhästar. Läs intervjun med Teija.

 

Hur kom det sig att ni valde att Zimbabwe?
Vi valde Zimbabwe-sidan av Victoriafallen som start på vår resa efter att ha fått tips om det samt att jag fick nys om en trevlig safarilodge utanför Victoriafallen. Vi började med några nätter där innan vi fortsatte med Rovos Rail till Pretoria, Sydafrika.


Mäktiga Victoriafallen


Victoria Falls Bridge.

Hur reste ni dit?
Jag satte ihop ett eget paket med flyg, boende, hyrbil, safari och aktiviteter som fungerade fint. Vi kompletterade under resan med fler utflykter som dök upp. Men rutten var helt klar innan avresa. Jag hjälper gärna till med ett liknande paket om någon är intresserad!

Berätta vad ni gjorde i Zimbabwe?
Kanotturen bokade vi smidigt via vårt hotell på plats när vi såg hur vädret artade sig, High Tea (Afternoon Tea) drack vi på ”drop in”, det kan vara värt att boka om man vill vara säker på att få plats. Vi förbokade en kåkstadstur inför vårt besök i Pretoria/Johannesburg med privat guide. Det finns massor av andra aktiviteter utöver detta. Varför inte hoppa bungyjump mellan två länder?!


Bli inte förvånad om du stöter på en flodhäst!

Ni kombinerade resan med Sydafrika. Hur lade ni upp den resan?
Om man vill göra något extra så kan man ta det lyxiga tåget Rovos Rail från Victoriafallen till Pretoria. Det finns smidiga flyglösningar för att kombinera med vingårdar i Kap-området, safari i Krueger-parken samt bilrundturer längst Panorama-rutten. Under vår bilrundresa i Sydafrika besökte vi vattenfall och sevärdheter på egen hand och betalade inträde vid ankomst. Det var en skön kombination efter det adrenalinfyllda äventyret vid Victoriafallen.


Med skyddsglasögon på det lyxiga tåget Rovos Rail.Vad gjorde störst intryck på dig under resan?
Hyenorna som åt upp skinnsoffan i vår ”open air” lobby på vår safarilodge strax innan ankomst!  Annars den fantastiskt avslappnande lyxen på Rovos Rail (skyddsglasögon är bra att ha mot fartvinden..) med fantastisk mat. Men också kontrasterna mellan rika och fattiga i Soweto efter fruktansvärda Apartheid… det finns så mycket så det går knappt att sammanfatta eller välja en enda sak.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

4 Responses to Zambezifloden, Victoriafallen och Sydafrika på en resa!
 1. Freedomtravel Svara

  Härliga bilder! Victoriafallen är ett av våra drömresmål! Men nu (om 9 dar faktiskt) blir det Kenya istället 🙂

  • Hallin Svara

   Freedomtravel: Jaaa, nu är det inte långt kvar. Så spännande. Har bara varit i norra Afrika men skulle gärna resa och se mer. Tänk vad mycket man vill se och resa till! Hoppas ni får det riktigt härligt. Ska följa er på bloggen om ni hittar något internet : )

 2. Stefan Kjellberg Svara

  Reste tre veckor med Drifters. En resebyrå baserad i Johannesburg B.l.a så paddlade vi i Zambezifloden 3 dagar bland flodhästar och krokodiler. Elefanter som kom ner för att dricka vatten. Vi reste genom Botzwana, Zambia, Malawi,Zimbabwe, Mozambique och Sydafrika. http://www.drifters.co.za/displayCustomLink.aspx?name=TourSouthernCircle.

  • Hallin Svara

   Stefan Kjellberg: Åh, vad det låter spännande! Roligt med så outforskade ställen att resa till!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.