Underbara Kroatien

Nu har vi haft tid att utforska mer av Kroatien. Hela dagen igår ägnades åt Makarska Rivieran där Makarska är huvudorten. De andra orterna du kan bo på är Baska Voda, Tucepi och Promajna. Medan Makarska är en väl fungerande stad året runt så är de andra mindre semesterorter. Hela rivieran är sex mil lång och du kan i stort sett promenera eller cykla utmed hela sträckan längs utmed havet.

I Makarska finns det ett relativt stort utbud av nöjen och restauranger. Det finns även en liten trång och mysig huvudgata där det finns bagerier och slaktare som i butikerna säljer prima kött. Vi besökte även marknaden där jag köpte med mig hemmagjord olivolja, lavendel från ön Hvar samt ett dundermedel mot brännskador som är gjort på olivolja och örter.


Föreställ er den här underbara stranden på ön Brac med klarblå himmel.


Köper tvål i en underbar liten tvålfabrik i orten Postira på Brac.

Hela dagen idag har vi tillbringat på ön Brac. Tyvärr hade vi regnväder (verkar ha otur på mina resor….) men jag lovar er att det gick fint att föreställa sig hur Brac tar sig ut i högsäsong så att jag kan berätta mer i inlägg längre fram. Kroatienresor har boende på tre av orterna, den största, Supetar, Postira samt Bol, där Gyllene Hornet, den kända strandremsan går ut i havet.

Från Supatar går färjan till Split som tar cirka 45 minuter. Trots ett ihållande regn så fick vi en bra översikt av Split som är en fantastisk mysig stad med smala, smala gränder i den gamla staden från 300-talet. Vi har strosat i gränderna, gått igenom palatset och klappat på tån på Grgur Ninski-statyn och önskat oss något. Statyn står vid norra porten. Vi hann också med en kopp kaffe på ett kafé i gamla stan från 1700-talet.


Klappar tån på Grgur Ninski-statyn och önskar mig något.

Nu är ju bara den stora frågan vilken av alla dessa orter man ska välja när man åker tillbaka. Förmodligen en kombination av flera. Håll utkik här i bloggen där jag kommer att skriva mer om respektive ort.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

2 Responses to Underbara Kroatien
  1. Marie Svara

    Jag gillade verkligen Split. Det gamla romerska palatset som idag härbärgerar det moderna Split på ett fint sätt tycker jag var mysigt. Sedan var det väl egentligen inga större badmöjligheter förstås. Men det är det ju inte i Dubrovnik heller (om det är stränder man vill ha). Även jag fick regn när vi var på Brac. Besökte kalkbrottet på ön och en fantastisk agrituristica uppe på ön som hade vin- och olivodlingar. http://www.konobatomic.com/eng/

  2. Deciree Svara

    Hej. Tack för all info du delar med dej ang Kroatien:) Vi planerar att åka dit i slutet av Augusti-2016. Har du fler tips att dela mej dej av…som tex tvålfabriken:) skulle vara kul att hitta alla smultronställen som du gjort:)

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.