Shopping London – nytt & gammalt, lånat & blått

Nej, det är ingen som ska gifta sig. Men ni som är ute efter fartfyllda weekendresor och älskar trendiga London, fortsätt att läsa vidare!


Metropolen London har alltid varit en viktig destination för shopping. Catwalkens senaste trender är snabbt synliga bland Londons gator och trendsättare. London hör ihop med shopping. Shopping hör ihop med London. Här finns något för alla smaker. Exklusiva butiker väntar på att besökas på New Bond Street, för mysiga vintage-butiker beger du dig till de östra delarna av London och på Hatton Garden väntar smycken i alla färger. Vi ägnar lite tid åt att inspirera och tipsa inför shoppingrundan på din nästa weekend i London.

Marknader i London
Blanda gammalt och nytt
Vintage och second-hand har alltid varit ett måste bland Londonbor i hopp om att skapa säregen stil. Och de lyckas. Gatumodet regerar och skiftar mellan olika stilar beroende på vilken del av London du besöker. Det är en blandning av nytt och gammalt som gäller och London bjuder alltid på det senaste modet och de hetaste trendsättarna.
Absolut Vintage är känt för skor och väskor som sägs ha Europas största utbud av second hand skor och väskor. Affären ligger på 15 Hanbury Street och värt ett besök. Blondie är en lite lyxigare second–hand variant med utbud av märken så som Hermés, Dior och Louis Vuitton. Affären ligger på 113-188 Commercial Street. Rellik, second hand butiken på 8 Golborne Road, har besökts av så väl Kate Moss som Sienna Miller. Fint sortiment av noggrant utvalda plagg, både märkesplagg och mindre kända märken finns representerade.

Mayfair, Kensington samt centrala delar av Knightsbridge har lite av en lyxstämpel och visar upp lyxigare kläder. Portobello Roads marknad med sin kända loppis i Notting Hill äger rum varje lördag och har över 2000 bås och bjuder på allt från antikviteter till modeplagg. Spitalfields Market, nära Brick Lane, bjuder på bland annat designerplagg, vintage, handgjorda hantverk samt god mat.

Shopping i London är mer än bara shopping, det är ett äventyr och en upptäcktsfärd. Läs mer om London i vårt blogginlägg Sightseeing London

Fler bloggare som gärna bloggar om London & tips:
Stina i London
London Calling
Londonsvenskar

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.