Hyr semesterhus i Danmark

Vi har tidigare i bloggen skrivit om att hyra ett eget hus på semestern, det inlägget hittar du här. Att hyra hus går att göra även på nära håll, exempelvis i Danmark. Du kan hyra ett hus i allt från ett par dagar till flera veckor, beroende på hur du vill semestra. Många av husen ligger nära havet och vissa har pool, bubbelpool och/eller bastu.

Helen Långdahl, som jobbar som marknadskoordinator på Sembo, berättar lite mer om fördelarna med att hyra ett eget hus i Danmark.

Både Stena Line och Sembo hyr ut hus i Danmark. Största fördelen är att man kan få en billig semester genom att åka många tillsammans. Perfekt för flera familjer att åka tillsammans, för släktresan eller kompisgänget. Något som kan vara bra att känna till är att i regel sker bytena på lördagar. Ni har eget kök och kan laga goda middagar och njuta av kvällarna samtidigt som barnen leker i trädgården. Det går även att söka på hus med pool, bubbelpool och/eller max 500 meter till vattnet. Man kan dessutom söka på hus som tillåter husdjur, om man vill ha med sig exempelvis hunden på semestern!

En annan sak som jag tycker är väldigt bra är att det går uppleva liknande saker som vid Medelhavet – sandstränder och bad. Det man bör tänka på är ju att vattnet, såklart, håller en lägre temperatur. Det kan vara bra att känna till, framför allt om man vill semestra på västkusten, då kan det vara bäst att åka kring juli och augusti.

Husen i Danmark släpps till försäljning för annat än veckovistelse om det är färre än 28 dagar kvar till ankomst. Annars är det lördag och veckovistelse som gäller. Danmark är nära och lätt att ta till sig helt enkelt!


Härlig uteplats.


Barnvänlig semester.

Karl Appelgren, projektledare på Resia, har varit flera gånger på Danmarks västkust i en stad som heter Klittmöller och semestrat. Här berättar han lite kort om det!

Vi har hyrt hus ett flertal gånger i Klittmöller. Några gånger har det funnits pool i huset. Eftersom det är billigare att hyra på våren eller hösten brukar vi göra det, antigen i april eller i september och oktober. Det man bör vara medveten om är att elen inte igår i priset för huset, det tillkommer i efterhand – det blir en del extra med pool med jetströmmar, bastu och bubbelpool!

Vi har hyrt hos med inomhuspool, några gånger har det varit så pass varmt att vi har kunnat öppna upp ut. Poolerna har varit stora nog att för barn (och vuxna!) att leka i men också tillräckliga för att motionssimma i. De har haft jetströmmar som man kan sätta på och simma emot.

Eftersom vi har varit många som semestrat tillsammans har vi hyrt hus för tio personer eller fler, och i så pass stora hus är bubbelpool och bastu mer eller mindre standars. Det är riktigt mysigt att vara där på hösten, så det fortfarande är fint ute för långa promenader och andra utflykter. Klittmöller har ett flertal restauranger, pubar, ett bageri med underbara wienerbröd, samt två surfbutiker där man kan hyra surfbrädor och cyklar. I Hanstholm som ligger 20min norrut finns ett militärmuseum från andra världskriget.

Förutom det bjuder Klittmöller på norra Europas bästa surfing, det brukar gå under smeknamnet Cold Hawaii. Första veckan i september går där en värdscuptävling i windsurfing som samlar hela världseliten.

Även Jenny Björklund som jobbar på Resia i Västerås har provat på att hyra hus i Danmark med sin familj. Hon berättar också lite kort om det!

Sommaren 2010 hyrde jag och min familj ett stort hus i Danmark i en vecka. Totalt var vi sju vuxna och två barn – det är ett perfekt sätt att semestra på då man är många. Att hyra hus innebär semester men med samma bekvämligheter som hemma. Det finns även möjligheter att laga mat tillsammans och få det sociala livet eftersom alla bor på samma ställe. Vi kan alla absolut tänka oss att göra om det!

Vi bodde i Pöt Strandby med lagom avstånd till Legoland och Vejle, min mormor bor i Vejle så därför valde vi att åka just dit – men det finns otroligt mycket att välja på! Vi hade bil med oss så det var lätt att göra utflykter. Staden Julsminde låg nära och det är en supermysig stad! Där finns jättefin sandstrand, en gågata med mysiga butiker och restauranger. Vi fiskade småkrabbor nere vid kajen och arrangerade sedan ett race tillbaka ner i havet – mycket uppskattat hos barnen i sällskapet!

Huset bestod av fyra sovrum, kök, allrum och två badrum. Vi hade även en bubbelpool där åtta personer rymdes. Över lag så rekommenderar jag varmt att åka till Danmarks östkust. Det är lätt att ta sig dit tack vare motorvägen, det finns stora och vackra sandstränder och massor med aktiviteter. Mysig miljö helt enkelt, och väldigt lättillgängligt!


Här är huset som Jenny hyrde tillsammans med sin familj.

 

 


Supermysigt med bubbelpool.

/Sara

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

2 Responses to Hyr semesterhus i Danmark
  1. Grand Trip Sweden Svara

    Det blir även mer populärt att hyra lite exklusivare hus i Sverige. Tror detta är något som kommer öka mer i framtiden då man vill ha sitt egna unika ställe.

  2. badtunna Svara

    Underbar blogg! 🙂

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.