Kroatien – hyr segelbåt

Anki Högdahl från Resia Örnsköldsvik har hyrt segelbåt i Kroatien tillsammans med sin familj.

Läs om hennes upplevelser här:
En sommar hyrde jag och min familj en egen segelbåt i Kroatien och seglade i en vecka runt den fantastiska skärgården utanför Split. Helt klart den bästa semester vi haft någonsin!


Spända av förväntan.


Ombord.

Sol och bad i Kroatien
Vackra hamnar och turkost, klart vatten med sikt ner på flera meter. Barnen badade från båten och hade spännande snorklingsturer i jakt på sjöstjärnor och eremitkräftor. Vi vuxna lyxade med diverse skaldjur under ljumma sommarkvällar på mysiga restauranger avnjutandes gott vin. För matälskaren och vinkännarna finns det många möjligheter till kulinariska upplevelser.


Äntligen ute på öppet hav.


Vackra vyer från båten.

Direktflyg till Split
Vi hyrde båten genom Kroatienspecialisten och flög direkt från Övik till Split med transfer direkt till hamnen (Kroatienspecialisten flyger även direkt till Kroatien från Luleå, Stockholm, Norrköping och Göteborg). Man kan välja att få båten förbunkrad och vi valde de tyngsta basvarorna och fyllde på med annat gott under resans gång. Seglingen är enkel och särskilt den södra rutten som vi valde. Öarna Brac och Hvar har vackra hamnar med fina serviceanläggningar. Alla hamnar har dessutom personal som visar var man ska lägga till och som hjälper till med linorna. Det enda man ska tänka på är att man lägger till med aktern före så det kan vara lite trixigt att backa in om man är ovan.

Segelbåt – hyra eller ta med egen
För det vana båtfolket kan jag varmt rekommendera en egen segelbåt och för de som inte vill sköta båten på egen hand finns det färdiga skärgårdskryssningar.


En resa som bjöd på mycket gott!

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.