Weekendresor – upplev Edinburgh festival & Edinburgh Military Tattoo

Weekendresor hör ihop med våraktiviteter och storstäderna är ofta förstahandsvalet. Storstäder och weekendresor hör dessutom till några av Resfebers specialiteter och idag har vi valt att inspirera om Edinburghs kända sommarfestivaler.

Varje år med början i augusti lyser staden upp och tusentals artister strömmar till denna sagolika huvudstad för att visa upp sin konst. Scener fylls med magnifika konstnärer inom allt från komedi, teater, dans till opera.

Edinburgh Festival Fringe
Det här året börjar denna magnifika festival den 3 – 27 augusti och redan går det att boka de första showerna. Den världskända standup-komikern Rhod Gilbert, med en bästsäljande DVD och utsålda turnéer i baggaget, kommer att underhålla publiken från den 15 -26 augusti. Börja med detta videoklipp om festivalen för lite inspiration om varför Edinburgh är värt ett besök under sommaren!

Edinburgh Military Tattoo

Festen fortsätter under hela augusti i Edinburgh och fram till september kommer du kunna ta del av Edinburghs festligheter och olika festivaler. Den 7 augusti börjar The 2012 Royal Edinburgh Military Tattoo, den spektakulära mässan med inslag av skotsk tradition, musik, events och den återkommande uppvisningen av militärorkestrar strax utanför det sagolika Edinburgh Castle.

Edinburgh International Festival
Musiken, opera, teater och dans präglar den återkommande internationella Edinburgh festivalen – Edinburgh International Festival. Detta år står spännande dramer i fokus med några av världens främsta kompositörer, dansare samt musik i världsklass.
En innovativ ljusshow kommer att ha sin världspremiär vid klippan Edinburgh´ Arthur´s Seat under festivalens gång.
NVA´s Speed of Light har valt den spektakulära klippan till att bli fokuset under den innovativa uppvisningen i en spännande blandning av ljussättning och den mänskliga uthålligheten. Hundratals löpare kommer att delta i uppvisningen och med hjälp av specialdesignade ljusdräkter, lysa upp delar av klippan. Detta spännande projekt innebär att publiken blir en del av denna spektakulära ljusshow. För att man ska kunna bli en deltagare, måste man dock uppfylla vissa krav. För mer information besök gärna speedoflight2012.org.uk

Vad har du för tips? Har du planer på att besöka Edinburgh under sommaren?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.