Landvetter flygplats

Häromdagen var jag på besök på Landvetter flygplats. Det kändes en aning konstigt att åka ut till Landvetter utan bagage och utan att flyga iväg någonstans. Som vanligt när man kommer in på en flygplats så är det en pirrande känsla som infinner sig. Massor av folk som ska resa iväg till olika platser i hela världen, underbara möten av människor som kanske inte setts på ett tag och hela tiden med ett en uns av allvar då säkerheten är extremt hög.

Det är inte bara passagerare som måste scanna sitt bagage och ta av sig ytterkläder, klockor och annat för att komma in på flygplatsen. Det gäller även oss som besökare samt personalen som är hårt kontrollerad som måste passera säkerhetskontrollen flera gånger dagligen.


Landvetter flygplats med cirka 5 miljoner passagerare per år.

Landvetter flygplats är Sveriges näst största flygplats med nästan 5 miljoner passagerare som startar och landar. Varje år gör man nästan 35.000 landningar. 75% av alla flyg går utrikes, de mest populära destinationerna är London, Frankfurt och Köpenhamn. Stockholm står för nästan en fjärdedel av alla start- och landningar. Från Landvetter kan du flyga till totalt 90 olika destinationer men man jobbar hela tiden på att utöka detta. Det är en aktiv arbetsplats som sysselsätter 3.500 personer. Just nu håller man på med en stor ombyggnad då hela flygplatsen komemr att fräschas upp. Säkerhetskontrollen är redan färdig och har fått ett nytt mjukare utseende som har uppskattats mycket av resenärer. I slutet av 2012 ska även området vid gaterna, butikerna och restaurangerna vara omgjorda.


Den nya säkerhetskontrollen har ett mjukare utseende och liknar inte någon annan som jag har sett. Resenärerna är mycket positiva!

Johan Live från Svedavia visade oss runt och vi fick besöka både säkerhetskontroll, vip-rum, information, bagagehantering och ramptornet. Är säker på att många är nyfikna på att följa med mig på denna rundvandring och jag kommer i flera inlägg framöver att berätta mer och också ge er ett och annat tips som jag fått.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

2 Responses to Landvetter flygplats
  1. Anders Svara

    Den nya säkerhetskontrollen är den klart snyggaste jag har passerat. Lyxig lounge känsla på något sätt. Hoppas resten av avgångshallen kommer att gå i samma stil.

    • Hallin Svara

      Anders: Kan bara hålla med. Det verkar lovande när man tittar på skisserna.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.