World Wide Walking

Den 28-29 april intar ungefär fyra tusen glada motionärer Borås för att delta i Linnémarschen, som är Sveriges största vandringsevent. Vandringen är Sveriges enda IML-klassade vandring. Klassificeringen görs av IML Walking Association och endast ett vandringsevenemang per nation tillåts bli medlem.

Vandringen äger alltså rum i slutet av april och för att vara med och bli en så kallad ”International Walker” krävs det att du går minst 21 km per dag under helgen som eventet pågår. Slutet av april är en perfekt tid på året för att ge sig ut och motionera: Vitsipporna blommar och man går i behagligt tempo i vacker mark. Fikapauser och trevligt sällskap är självskrivet och man måste inte vara elitmotionär för att orka gå de 21 kilometrarna per dag!

Det finns en rad olika turer man kan välja mellan, både kortare och längre än de 21 kilometrarna, just för att alla ska kunna hitta en tur som passar. Det finns allt från familjeanpassade turer till maratonvandringar.

Här kan du läsa mer och anmäla dig!


Perfekt att komma ut och röra på sig i vårsolen.


Upplev Borås och naturen runt omkring! Bilder från BoråsBorås TME AB.

Resia i Borås deltar på flera olika sätt. Maria Holtstrand, som är resebyråchef, har själv varit med och vandrat plus att Resia anordnar gruppresor för att åka till andra delar av världen för att delta i IML-vandringar. Detta är den perfekta resan för att möta en annan kultur och lära känna en ny stad. Man kombinerar upplevelser och motion, på köpet lär man även känna andra likasinnade!

Harvejsmarschen i Viborg, Danmark
Den 22-24 juni anordnar Resia en gruppresa till Danmark för att delta i vad som är norra Europas största vandringsevent, där ungefär 5000 personer deltar. Vandringen i Viborg kombineras med en stads- och musikfestival som gör upplevelsen ännu trevligare.

Barcelona International Walk
Senare under hösten, den 19-22 oktober, anordnar Resia i Borås ytterligare en gruppresa – denna gång bär det av till Barcelona. På nära håll får man uppleva Barcelonas gatuliv men även omgivningarna runt omkring med de vackra bergen som ligger strax utanför city. Där bjuds man även på en fantasisk utsikt över Medelhavet.


Följ med och lär känna Barcelona!

Vill du veta mer om resorna, eller boka din plats?
– hör av dig till Resia i Borås.

/Sara

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.