Rapport från Forex

På TUR-mässan hade Forex ett föredrag i sin monter av deras reseekonom, Mattias Varén. Han berättade om deras nyframtagna rapport som dels rör våra resvanor men också vår reseekonomi.

Precis som vi så rapporterar de att resor med teman blir alltmer populärt och att många väljer en kombinationsresa, alltså en resa med både upplevelser och sol & bad. De berättar också att stortstadsresor blir alltmer populärt.  

Rapporten berättar också att så många som 80% växlar till landets valuta innan avresa. Då tillhör jag majoriteten, tycker det är skönt att ha ganska ordentligt med kontanter med mig! Brukar du växla innan avresa?

Sedan berättade Mattias om det som är mest intressant för många av oss, i vilka länder och städer vi får mest för vår svenska krona. 

Om man ska välja storstäder där pengarna räcker länge så är Kairo, Tallinn, Riga, Budapest, Prag och Lissabon bra val. Till de dyra städerna här New York, London, Paris och Amsterdam. I mitten hamnar Nice, Barcelona, Madrid, Berlin och Milano.

När man kommer till semesterländer så räcker pengarna längst i Venezuela, Costa Rica, Thailand, Egypten, Peru och Vietnam. Till de dyraste länderna hör Schweiz, Barbados, Frankrike och Australien. I mitten hamnar Mexico, Sydafrika, Turkiet, Grekland och Spanien.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.