Konstrundan Österlen

Sagolika Österlen bjuder på vacker konst i helgen när konstrundan på Österlen invigs. Fram till den 15 april kan besökare få njuta av konst i konstnärens personliga ateljé. Det är inte bara Österlen, utan hela Skåne som sprudlar av konst och kreativitet och konstrundor. Planerar du att åka dit? Vilka är dina tips? Kommentera gärna blogginlägget och dela med dig av dina tips!

Konstrundan på Österlen – möt konstnären bakom verket!

Det är den 44:e upplagan av konstrundan på Österlen och även i år är den lika mycket välkommen som alltid. Med start Långfredagen den 6 april är det fritt fram att besöka 100-tals konstnärer som ställer ut sina verk i den gemensamma utställningen på Tjörnedala Konsthall i Baskemölla, museer samt egna ateljéer.
Idén om att låta omvärlden få inblick i konstnärens vardag föddes år 1968 när den första konstrundan startades av några lokala konstnärer i Maglehem/Degeberga-området. Efteråt grundade dessa konstnärer ”Östra Skånes Konstnärsgille” och resten var historia. Det unika är att besökaren inte enbart ser verket utan också konstnären och kan på så sätt också ta del av historien bakom verket.

Flyg till Malmö – Åk runt med buss och tåg
För att komma till Skåne, åk med flyg, ta tåget eller bila ner. Väl på plats, åk kollektivt! Skånetrafiken tipsar om två rundor, Branteviksrundan och Kiviksrundan. Med tåg och buss kan du åka runt och besöka olika utställare, ateljéer och beundra vacker konst. Kivikrundan börjar med Simrishamn och sedan vidare till den gemensamma utställningsplatsen i Baskemölla. Efteråt är det äppelriket Kivik som står på tur och små söta ateljéer väntar på att utforskas. Se vacker glaskonst och passa på att njuta av det vackra landskapet.
Branteviksrundan börjar med den pittoreska hamnstaden Ystad, fortsätter vidare mot Löderup och Brantevik för att sedan avslutas i den sagolika hamnstaden Simrishamn.
Skånetrafiken erbjuder ”åk 2 betala för 1” – en 24 timmars biljett (195 kr) och 72 timmars biljett (395 kr).

Trafik på vägarna
Viktigt att påpeka är att trafiken kommer vara väldigt intensiv och mångdubblas i samband med konstrundan i det här området.
Det kommer vara trängsel, köer och tungt belastade sträckor, särskilt kuststräckan mellan Kabusa, Hammar upp mot Mälardalen, skriver Ystads Allehanda.
Här kan du ladda ner Östra Skånes konstnärsgilles konstkarta.

Andra konstrundor runt om Skåne:
6/4 – 15/4 Konstrundan Sydvästra Skåne
6/4 – 15/4 Konstrundan Västra Skåne
6/4 – 15/4 Konstrundan Nordvästra Skåne
6/4 – 9/4 Konstrundan Mittskåne
6/4 – 9/4 Linderödsåsens konstrunda
6/4 – 9/4 FKG – Fria konstnärers gilles konstrunda

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.