Fem resetrender

Jag har tidigare skrivit om vår Trendrapport, Resiabarometern, där vi sammanfattar sommarens trender inom resor. Den genomförs av Resia två gånger om året och vår kundpanel med 1.200 deltagare samt 400 säljare medverkar.

Sist skrev jag om vilka resmål som är mest populära i sommar. Men det finns ju andra trender inom resor.

Me-tailing – skräddarsydda resor
Intresset för privata tjänster har ökat sedan 2009 då RUT-avdraget infördes. Det är samma sak med resor. Man ber gärna om hjälp när det kommer till resor med ett större innehåll. Man vill se och uppleva mer och gärna kombinera med olika resmål på en och samma resa. Efterfrågan på skräddarsydda resor gör att du gärna ber om hjälp för att resan ska bli precis så bra som man förväntar sig.

Hissa och dissa
Internet fortsätter att ta plats då det gäller svenskarna konsumtion av resor. 65% använder sig av internet för att söka information och boka sina resor. Man söker på resesajter och bloggar. Omdömen från andra personer väger väldigt tungt i val av resmål. Det kan vara på facebook eller omdömessajter. Man vill dela med sig och berätta om sina egna resor och tipsa andra.


Rum med egen pool växer. Vings Avra Beach Hotel på Kreta.

Fler lokala flygavgångar
I början av 90-talet började charterbolagen att resa från andra flygplatser än de tre stora i Sverige,. Det är en trend som hållit i sig och växer bara mer med åren. Många som bor långt från storflygplatserna väljer ofta resmål efter vart de lokala flygen går. Vi kan ockås bekräfta detta i vår bokningsstatistik där vi ser att man gärna väljer sin hemmaflygplats om det är möjligt.

Rum med egen pool
Vi har tidgare skrivit om hotell med egen pool. Både Ving, Apollo och Fritidsresor satsar på detta och erbjuder flera olika hotell i sommar. Det är inte bara lyxhotellen som erbjuder detta utan vi ser det även på mellanklasshotell. Nästan 80% av de tillfrågade svarade ja på frågan om man kan tänka sig att betala extra för rum med egen pool.


25% i undersökningen vill antingen lära sig något nytt eller utöva sitt intresse under resan.

Edutainment
Trenden att vilja ha mer än sol och bad på sin resa fortsätter. Vi kommer att se mer av resor innehållande yoga, professionell träning, vin & mat och andra intresseområden. Även ett specifikt tema som simskola, läxläsning, föreläsningar och danslektioner kan erbjudas på många ställen. 25% svarade att de helst vill lära sig något nytt eller odla sitt intresse under resan.

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

2 Responses to Fem resetrender
  1. [...] Precis som vi så rapporterar de att resor med teman blir alltmer populärt och att många väljer en ko... blogg.resia.se/2012/04/07/rapport-fran-forex
  2. Coffee Svara

    Seriously, fantastic website structure! How extensive have you ever been blogging and site-building with regard to? you’ve made running a blog search simple. The complete view within your website is fantastic, not to say necessary .!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.