Vi besöker TUR-mässan

Efter torsdagen och fredagens branschdagar var det riktigt roligt att få besöka mässan och prata resor med folk vi träffade. Vi hade tänkt att ställa några korta frågor men det blev mycket härligt prat om bokade resor och resor man drömmer om.


Börje och Eva har rest jorden runt tre gånger.

Drömmer om Sydafrika, Alaska och New York
Börje Johansson och Eva Andersson ska resa till Mallorca i sommar. Totalt är det 14 personer som reser tillsammans. Det är premiär för Mallorca men de har rest på många, många resor. De har bl a rest jorden runt tre gånger. En favorit är Söderhavet där det verkligen är total avkoppling som gäller. Börje gillar att åka på fiskeresor och har bl a rest till Nya Zeeland och Norge. Nu drömmer han om att åka till Alaska. Eva skulle gärna åka på en shoppingresa till New York. Där ska hon bl a köpa frottéhandukar som är av mycket god kvalité i USA. Eva tipsar också om att shoppa kläder i Tyskland. Gerry Weber är ett märke hon gillar och i Tyskland är det cirka halva priset mot i Sverige. De är på mässan för att få inspiration till nya resor. Tillsammans vill de gärna åka på rundtur i Sydamerika och Sydafrika. Till sist tipsar de oss om Indien som de tycker har mycket godare mat än i Thailand!


Göte och Elisabeth reser gärna med husbilen.

Frihetskänsla med husbilen
Göte och Elisabet Johansson har tänkt att resa i sommar men de är fortfarande på planeringssatdiet. Här på mässan letar de efter tips och inspiration. De är sugna på Frankrike och tänkte få lite tips. De reser ofta med sin husbil. De har faktiskt rest hit till Göteborg från Gotland i den. Husbilen är perfekt tycker, man kan känna sig fri och behöver inte detaljplanera utan kan ta det lite som det kommer. Sommaren 2011 tog de husbilen till Kroatioen något som de gillade mycket. En dröm är att åka till USA och få resa runt där säger Göte och Elisabeth.


Åse och Stefan letar inspiration på mässan.Maldiverna och Dubrovnik är två resmål vi gillar!
Åse och Stefan Martinsson planerar inte för någon resa i sommar men drömmer om att resa till Zanzibar som är känd för sina kryddor. De längtar även till Sri Lanka dit de egentligen skulle rest 1988 men hamnade då istället i Maldiverna som de älskade. De trodde det skulle bli långtråkigt men de njöt under hela semestern. Levernet är väldigt primitivt med exempelvis saltvatten i duscharna förutom en timme om dagen. Det enda man behöver passa är mattiderna och nyckeln till bungalowen. Ett annat resmål de tyckte mycket om var Dubrovnik i Kroatien där de njuter av både god mat och goda viner. Åsa och Stefan hade precis kommit in till mässan när vi träffade dem men de brukar få mycket tips. En resa till Oman fick de t ex efter att ha besökt mässan.


Familjen Wallin gjorde sin drömresa till USA med dottern som var knappt ett år.

Vi reser så ofta vi kan!
Familjen Wallin planerar ingen resa till sommaren men däremot åker de till Egypten om några dagar. De ska också åka till Spanien i maj. De gillar att resa och försöker komma iväg så ofta de kan. En drömresa gjorde de i höstas då de under 3 1/2 vecka bilade på USAs västkust. Trots att dottern inte var gammal tvekade de inte. Men det bestämde sig för att ha extra gott om tid för att kunna göra många pauser. De bokade hotell allteftersom eftersom de inte visste hur långa dagsetapper de kunde ta. I framtiden skulle vi gärna resa till Kenya på safari och kombimera det med Zanzibar. Även Sydafrika lockar.


Boel och Ulf reser gärna med husvagnen.

E45:an ner till Sicilien lockar!
Boel Johansson och Ulf Holmström kommer inom kort att resa till Budapest. Till sommaren funderar de på att åka till norska kusten eller möjligtvis Gotland, för där har vi aldrig varit. Vi har husvagn, det passar oss väldigt bra eftersom man kan ta dagen som den kommer och är väldigt fritt säger Boel och Ulf. Förra året reste de hela E45:an från Karesuando till Göteborg. Där trodde de att den tog slut men efter en del efterforskningar så går den ända till Sicilien. Det är en resa de planerar men då åker de utan husvagnen.  När vi pratar om drömresor så finns Jordanien och Jerusalem med.

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

One Response to Vi besöker TUR-mässan
  1. [...] Ett fint reportage, med samtal med reseintresserade mässbesökare, kan ni också hitta på Hallins res... freedomtravel.se/2012/03/resemassan-tur-i-goteborg

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.