Bröllopsresan – att tänka på

Tanken med bröllopsresan är att den ska bli ett fint minne för er båda som ni alltid ska bära med er. Därför har vi plockat fram några punkter som är viktiga att tänka på.

1. Var ute i god tid. Ni kanske har siktat in er på mindre hotell som kanske inte har så många rum. Samma sak med flyget, om man bokar tidigt så finns det ett större utbud att välja på.

2. Planera noga. Det är viktigt att ni verkligen pratar igenom om vad ni vill uppleva på er bröllopsresa så att förväntningarna infrias. Kanske ni vill ha äventyr, bara slappa på stranden eller både och. Fundera också på när ni vill resa. Några föredrar at resa direkt efter bröllopet medan andra vill ”landa” några dagar och smälta bröllopet innan de reser iväg.

3. Namnbyte. Namnet i passet måste överensstämma med namnet i passet. Det kan kosta mycket pengar att byta namn på biljetten. Många väljer att resa i sitt gamla namn då man inte hinner byta ut passet vilket naturligtvis fungerar bra.

4. Berätta vid bokningen. När ni ska boka er resa så ska ni berätta att det är en bröllopsresa. Ni kanske läste om Ami Kivis resa till Söderhavet där det på varje ställe där de kom fanns champagne och fruktfat. Det kan ge lite extra lyx på resan att känna sig uppvaktad.

5. Vaccination. Många bröllopsresor går lite längre bort och det kan krävas vaccinationer. Detta kan vara lätt att glömma bort med all annan bröllopsplanering. Planera därför in detta i era kalendrar så fort ni  bokat bröllopsresan. En del sprutor ska tas redan fyra veckor före avresan.

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.