Thomas resa i Australien fortsätter

Vi har tidigare i bloggen fått följa Thomas Niby, från vår resebyrå i Ängelholm, på hans resa i Australien tillsammans med hans flickvän. Här kan ni läsa det tidigare inlägget.  Här kommer en ny uppdatering från Thomas!

Nu har vi landat i Ayers Rock, det är ungefär en två timmar lång flygresa från Perth. Vad som lockar oss i Ayers Rock är Uluru, ett otroligt berg som är aboriginernas allra heligaste plats. Vissa bestiger berget och andra åker dit för att titta på den enorma och vackra klippan. Vi väljer att titta på berget, en av anledningarna är att urinvånarna helst inte vill att man bestiger Uluru – och det väljer vi att respektera!

Vår vandring för att se Uluru tar tre dagar. Vi börjar med en vandring kring det mindre kända systerberget Katatjuta. Härifrån kan man ta fantastiska bilder på Ulurus berömda färskiftningar vid när solen går upp eller ner. Det blir ungefär 100 bilder! Vi gör även en vandring kring berget på ungefär 1 mil i ganska lätt terräng.


Thomas framför vackra Uluru.


Det gäller att dricka mycket vatten när man vandrar!

Övernattingarna sker i så kallas swags: liggunderlag med sovsäck under bar himmel. Här snackar vi otroligt många stjärnor!

Dagen efter åker vi vidare mot Alice Spring och stannar på vägen i Kings Canyon där vi gör en fantastisk vanring på ungefär fyra timmar. Vi övernattar här en natt för att sedan komma fram till Alice Spring. Väl framme byter vi våra swags mot det lyxiga hotellet Crown Plaza – fint ska det vara!

Snart är det dags för oss att byta öken mot regnskog då vår nästa destination blir Carins, håll utkik i bloggen så kommer det fler uppdateringar!

/Sara

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.