Oförglömligt brittiskt kulturarv

Storbritannien har mycket historia att berätta. Kultur och historia är två begrepp som hör ihop på samma sätt som själ och hjärta. Här i bloggen har vi valt att inspirera med hjälp av Storbritanniens stora kulturarv. Följ med under vår resa till några av världens mest intressanta fynd och platser. Låt oss inspirera dig till fler resor till dessa vackra städer och byar!

Kulturarv – Cambridge
Det prestigefyllda universitetet i Cambridge tillsammans med det historiska kapellet King´s College Chapel, har fostrat några av världens främsta forskare så som Newton, Darwin och Milton. Kapellet King´s College Chapel påbörjades att byggas under Henrik VI:s tid år 1446. Den byggdes klart under Henrik VIII:s regeringstid år 1515 och världens största solfjädersvarv stod klar! Det är en av världens mest ikoniska byggnader och ett genialt gotiskt mästerverk. Fantastiska glasmålade fönster och Rubens kända mästerverk ”The Adoration of the Magi” fascinerar dess besökare.

Cambridge. London

Kulturarv – York
York är en av världens mest spännande och viktigaste städer och som bär på hela mänsklighetens kulturarv. Arkeologiska fynd, historiska byggnader och skyddsområden är Yorks hemliga vapen. Ett välkänt kulturarv är Byland Abbey, som idag är en vacker ruin och var en gång i tiden ett magnifikt kloster samt exemplariskt gotiskt mästerverk. Besök Europas största gotiska katedral, York Minister. Res tillbaka i tiden och besök de olika tornen och delarna av katedralen. Klättra sedan 275 steg i Central Tower för att därefter belönas med den vackra utsikten över York.

Gotiska katedralen York Minister.

Nordirland – Giant´s Causeway
Mystik och legender fascinerar alltid och även denna gång när det gäller Giant´s Causeway. Legenden berättar om jättarnas jätte, Finn MacCool, som blev hånad av den skotska jätten av Skottlands kust. I sin ilska, slog MacCool loss bitar av klipporna …. Vad hände sen? Antingen fortsätter du på legenden om du känner till den, i kommentardelen av bloggen, eller så läser du om den på visitbritain.com: Giant´s Causeway – Nordirland
Denna spännande och mystiska klippa består av 40 000 gigantiska svarta basaltkolonner som sticker ut ur havet!
För mer intressanta tips om Storbritanniens kulturarv, läs på visitbritain.com

Giant´s Causeway. Nordirland

Nu vill vi veta mer om era erfarenheter från Storbritannien! Vilka historiska platser har ni besökt i Storbritannien? Vilka tips har ni? Dela med av era tips, här eller på facebooksidan – Vi älskar London

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.