Turkiet är mest populärt i sommar!

För ett tag sedan släppte vi Resiabarometern, en trendrapport om vart och hur vi reser. 1.200 privatpersoner i vår kundpanel samt Resias 400 säljare är med och svarar på frågor. Vi tittar också på bokningsstatistiken för sommarens resor.

1. Turkiet (1)
2. Spanien (3)
3. Grekland (2)
4. Cypern (4)
5. USA (ny)
(förra årets placering)

Turkiet i topp – Bodrum och Side populärt!
Precis som förra året så toppar Turkiet och blir vårt mest populära resmål. Över en halv miljon svenskar turistar där varje år. Bodrum är en ort som fler och fler charterarrangörer har plockat upp i sina sommarprogram. Det har gjort att efterfrågan har ökat och allt fler upptäcker den här pärlan. Bodrum ligger på en halvö som är cirka 25 km i diameter. Här finns en stor marina och en lång strandpromenad. Många bra restauranger och fin shopping som det brukar vara i Turkiet. Även mysiga Side ökar i populäritet.


Turkiet i topp. Bodrum, Turkiets Saint Tropez, växer.

Spanien och Grekland slåss om andraplatsen
Mallorca är fortfarande ett resmål som lockar många och kniper vår andraplats. Mallorca är ett brett resmål som lockar både charterturister, de som vill plocka ihop sitt egna paket samt weekendresenärer till Palma. Trots det vacklande läget i Grekland så släpper inte intresset för att resa dit. Flera av charterarrangörerna har flera nyheter i sitt Greklandsutbud vilket lockar resenärerna. Även intresset för att båtluffa håller i sig.


Mallorca lockar många olika typer av resenärer och hamnar på andra plats.

Cypern lockar barnfamiljer och ungdomar
Cypern ligger på fjärde plats i vår topplista. Cypern lockar ungdomar och barnfamiljer. Ungdomar väljer framförallt Agia Napa medan barnfamiljerna väljer det lugnare, Fig Tree Bay. Stränderna på Cypern hör till Medelhavets bästa och vattnet, som varje år hamnar i topp på EU:s lista, är kristallklart.


Cyperns stränder med sitt kristallklara vatten lockar barnfamiljer och ungdomar.

USA växer
Intresset för resor till USA bara ökar och ökar. New York, Los Angeles och San Francisco är några av sommarens mest bokade storstäder. Även om dollarn stigit något sedan förra sommaren så bidrar den till fortsatt prisvärda resor västerut. Just prisvärdhet är det argument som vår kundpanel anser vara viktigast i frågan om vad som styr valet av resmål.

One Response to Turkiet är mest populärt i sommar!
  1. [...] har tidigare skrivit om vår Trendrapport, Resiabarometern, där vi sammanfattar sommarens trender inom ... blogg.resia.se/2012/03/30/fem-resetrender

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.