Heart Reef i Australien

För ungefär två och ett halvt år sedan besökte jag Australiens östkust. Den ursprungliga planen var att resa runt i Asien med start i Indonesien och Bali, men när vi varit borta ungefär halva tiden så hittade jag billiga biljetter till landet down under – och övertalade ressällskapet väldigt spontant för att åka dit. Jag är otroligt glad för det såhär i efterhand, Australien är verkligen fantastiskt! Hastigt och lustigt hoppade vi i alla fall på planet, och väl framme blev första destinationen Airlie Beach och the Whitsundays.

The Whitsundays är en otroligt vacker ögrupp som består av totalt 74 stycken öar med kritvita stränder och färgglada koraller. Det finns flera dagsturer som utgår från Airlie Beach – jag åkte med en av dessa, men hade så gärna velat stanna längre. Rekommendationen är att stanna flera dagar, antingen genom att segla eller att åka med en flerdagars- båttur. Det finns inte gott om sovplatser på öarna, antingen sover man i tält eller på båten – men för dem som vill lyxa till det lite mer finns det numera några få hotell.

Det finns även möjlighet att boka en flygtur för att få se öarna från ovan, och det är först då som hjärtformade Heart Reef, en av öarna i the Whitsundays,  kommer till sin fulla rätt. Heart Reef ligger alltså bland öarna i Whitsundays och upptäcktes 1975 av en pilot som flög över området. Såhär när vi har bröllopstema i bloggen kan jag inte låta bli att tänka tanken hur fint det vore med ett frieri över just Heart Reef…


Hjärtformade Heart Reef från ovan.


Fantastiska Whitsundays med utsikt över kritvita Whitehaven Beach.

/Sara

2 Responses to Heart Reef i Australien
  1. Katarina Passgård Svara

    Helt underbart! Här var min man och jag på bröllopsresa -92/93. Vi reste i 2 härliga månader på Australines östkust. Vi seglade bl a runt Whitsundays. Fantastiskt! Vi kom naturen väldigt nära, så även på Frasier Island som vi kom att älska. Nu vill vi någon gång göra om ”samma resa” ihop med våra döttrar. /Katarina

    • Hallin Svara

      Katarina Passgård: Men så härligt! Förstår att ni längtar tillbaka för att visa era döttrar allt det vackra ni upplevde. Hela Austrailen är ett riktigt drömresmål för mig. Men det kräver ju sin planering, både med pengar och ledig tid.

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.