Bröllopsresa – när ska man åka vart?

De allra flesta bröllop sker under augusti, tätt följt av juli respektive juni. Minst vanligt att gifta sig är i januari, februari följt av november.  De allra flesta som gifter sig brukar oftast vilja resa iväg för att fira sin smekmånad. Många satsar stort och vill resa långt bort. Tyvärr är många av resmålen långt bort inte de bästa till att resa till under månaderna då de flesta vigslar sker.

Vi har gjort en sammanställning med förslag på resmål som kan passa i de olika perioderna. 

I början av perioden så fungerar resor längre bort utmärkt. T ex Karibien där Ving satsar stor med en mängd nya öar. Ishotellet i Jukkasjärvi, som vi tidigare skrivit om går att boka fram till april. Under våren så är flera av storstäderna härliga att resa till. Varför inte Rom eller nya favoriten Istanbul. Paris sägs ju vara romantikens huvudstad. Ett extra romantiskt tipstips är att boka bord på Chalet des Iles i Bois de Boulogne. Även Venedig är en riktigt romantisk stad att möta våren i. På många av resmålen österut så är regnperioden slut. Bali är spännande och det finns många fina hotell som ligger avsides. Är du sugen på USA så är Florida som bäst den här årstiden med en medeltemperatur på runt 28 grader. Men även andra delar av USA passar den här årstiden. Hawaii passar året runt!


Romantiskt tips i Paris; Chalet des Iles i Bois de Boulogne.

Den här perioden är Medelhavet som bäst. Det finns många romantiska platser att resa till. Taormina på Sicilien är riktigt vackert. Linda Jadinge på Resia i Piteå bokade in sin väninnna på en resa till Cinque Terre. De var supernöjda och hade haft en fantastisk resa. Även i Toscana finns många fina platser att bo på. Uppe vid Gardasjön finns många vackra hotell med utsikt över sjön. Parga i Grekland är riktigt vackert. Slå dig ner på någon av tavernorna vid hamnen och njut av omgivningen som omringar likt en amfiteater. Varför inte testa en av våra nya arrangörer, Ecosphere. De erbjuder ett spännande alternativ i Turkiet där du bor i en av hotell Arcadias åtta villor direkt på en skyddad strand vid Cirali Beach. Det är många som väljer en kryssning som bröllopsresa. Välj gärna en hytt med balkong så kan ni få många stunder på egen hand. Medelhavet är som bäst nu! Vill man åka på en kortare resa så är Skagen, en båtresa bort från Göteborg, väldigt mysigt.


Bo i egen villa på Cirali beach i Turkiet.

Om du gifter dig den här perioden så har du en hel uppsjö av resmål att välja på. Safari i Kenya och Tanzania står högt upp på mångas önskelista. Om du vill skräddarsy din resa så titta närmare på en var våra nya arrangörer, Tour Africa som har ett koncept de kallar All Exclusive där du själv kan bestämma hur du vill lägga upp din resa men åndå ha tryggheten att resa med en arrangör. Varför inte kombinera safarin med vackra Zanzibar. Maldiverna är verkligen ett resmål där dagarna och lata och man har mycket tid att umgås. Se dock till att ta med ordentligt med solskyddsfaktor. Man bränner sig lätt! Maldiverna är utmärkt att kombinera med Sri Lanka som än så länge är ganska oupptäckt. Australien har sin sommarsäsong under den här perioden. Det är ett resmål som passar om du har gott om tid på dig. Det är ett stort land och det är mycket att se. Sydafrika är spännande och har ett varierat utbud som tilltalar många. Thailand lockar många och passar bra den här tiden. Vietnam är mer outforskat. Missa inte Ha Long Bay som finns med på Unescos världsarvslista.


Att åka på safari är en dröm för många och blir en fin upplevelse att dela.

Det här är bara en litet utbud av allt vi kan erbjuda. När det gäller er bröllopsresa så var ute i god tid och kontakta någon av våra säljare så att upplevelsen blir precis som ni drömt om.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.