Gift dig i San Francisco

När jag bad våra resesäljare att berätta om sina bröllopsresor så var det flera stycken som hade gift sig på Svenska Sjömanskyrkan i San Francisco. Jannike Lindblom på Resia i Helsingborg var en av dem.


San Francisco.


Vilken dröm att få kombinera sitt bröllop med en vistelse i USA!

Jannike berättar:
Vi hade bokat en ”road-trip till San Francisco, Las Vegas och Los Angeles. Vi letade runt men fastnade för den Svenska Sjömanskyrkan i San Francisco. Det kändes mest seriöst och romantiskt för vår del.  

Nu är det några år sedan… så vi ringde dit och beställde tid och fick hjälp med vilka dokument vi skulle ha med oss. Några dagar innan vigseln hämtade vi ut ett intyg från Amerikanska myndigheterna som vi behövde. Dagen innan vigseln fick vi komma på samtal med prästen som gick igenom hur det hela går till. Det kändes tryggt och bra att ha en svensk präst där som tog seriöst på det hela, det var ingen ”drive trough” vigsel som man hört att det kan vara på ambassader eller i Las Vegas. Vi valde att göra det hela så enkelt som möjligt med prästen, ett vittne från kyrkan och vi. Prästen tog några bilder av oss på kyrkans terrass med utsikt över Alcatraz och Golden Gate bron. Tyvärr blev bilderna inte så lyckade….! Efter vigseln gick vi till Presidioparken där vi drack champagne och åt jordgubbar.

Svenska Kyrkan i San Francisco har ett fantastiskt läge mellan Fisherman’s Wharf och Lombard Street. Även om du inte ska gifta dig kan det vara trevligt med ett besök för att njuta av utsikten och köpa kaffe och handla svenska produkter. Kyrkan delar lokal med den Norska Sjömanskyrkan. Förutom vigslar så förättar de även dop. Det är också en samlingsplats för svenskar som bor i San Francisco. Här kan du läsa mer.

 

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.