Edinburghs sevärdheter & oförglömligt brittiskt kulturarv

Edinburghs sevärdheter
Då och då blir man helt enkelt uppslukad av en destination och dess magiska skönhet och så är fallet med Edinburgh eller rättare sagt hela Storbritannien! Edinburgh är en sådan stad som sprudlar av intressanta sevärdheter, energi, magiska kvällar och inspirerande festivaler. Hela Storbritannien bjuder på oförglömliga sevärdheter och oförglömligt kulturarv lite här och var.
Vi fortsätter med vår bloggserie om Storbritannien. Det blir fokus på sevärdheter i Edinburgh och hela Storbritanniens magnifika kulturarv som inspiration inför dina weekendresor. Läs, läs, läs!

Tillbaka i tiden – The Writers´ Museum
När det kommer till Edinburghs sevärdheter, står besök till museer på ”måste” – listan. Som hyllning till tre av Skottlands legendariska författare visar det magnifika museet The Writers´Museum med stor glädje upp olika mästerverk. Trion är Robert Burns, Sir Walter Scott och Robert Louis Stevenson. Besökarna tas tillbaka i tiden med hjälp av hotellets eleganta inredning samt med hjälp av de historiska föremålen. Besökarna får nöjet att se författarnas porträtter, sällsynta bokupplagor och personliga föremål.

The Scottish National Portrait Gallery. Edinburgh

Njut av konst – The Scottish National Gallery & Scottish National Portrait Gallery
Njut av dina favoritkonstnärer eller efter smak och epok inom konsten. De permanenta utställningarna är några av världens bästa och visar upp både de främsta konstnärers verk genom tiderna, från tidiga renässansen fram till 1900-talet.
The Scottish National Gallery fokuserar på den tidiga renässansen fram till 1900-talet samt nationalutställning med fokus på skotsk konst från 1600-1900-talet.
The Scottish National Portrait Gallery fokuserar på framstående skotska personligheter vilka har förevigats och hyllats genom porträtter. Få en oförglömlig upplevelse, mer inblick i skotsk historia och kulturarvet.

Van Gogh to Kandinsky: Symbolist Landscape in Europe 1880-1910
Utställningen börjar den 14 juli fram till 14 oktober 2012 och fokuserar på symbolismen, den konstnärliga inriktningen som började på 1880 – talet. Symbolismen var en reaktion till industrialiseringen och materialistiska Europa och fokuserade istället på filosofi, poesi och musik. Drömmar och visioner stod i fokus för dessa symbolister. Konstnärer använde landskap till att beskriva deras visioner om döden, drömmar, vetenskapen etc. Några av de främsta konstnärer står i rampljuset så som Vincent Van Gogh, Edvard Munch samt några mindre kända konstnärer från exempelvis Skandinavien.

Skotsk kultur och kilt – Edinburgh Military Tattoo

Tips för dig som funderar på en weekend till Edinburgh under sommaren, se till att inte missa denna spektakulära show – The Royal Edinburgh Military Tattoo. Läs mer i vårt blogginlägg: Weekendresor – tips för en lyckad weekend. Se också videoklippet nedan för mer inspiration.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.