Vi började dagen med en båttur. Trots att inte vädret var på topp så får man verkligen se Istanbuls båda sidor från Bosporen. Den europeiska sidan är mer livlig medan den asiatiska är lugnare. Det är oftast till den europeiska sidan vi reser till. Det är även de här de kända sevärdheterna finns.
En aning kall men härlig båttur på Bosporen inledde dagen.
Även en av Istanbuls kända vattencisterner fick ett besök.
Efter båtturen blev det ett besök på Hagia Sofia som är en av de största kyrkorna i Europa. Kyrkan har en intressant historia då den både fungerat som kyrka och moské i olika tidsperioder.
Hagia Sofia är mäktig och en Europas största kyrkor.
Vi tog oss rejält med tid i kryddbasaren och strosade runt länge. Även gatorna runtomkring är roliga att besöka.
I kryddbasaren är kommersen i full gång. En rejäl ask med Turkish Delight av god kvalité följde med hem.
Vackra vyer och huvudet är täckt efter ett besök i en vacker moské.
Ikväll ska vi äta meze. Det sägs att det turkiska köket är det tredje bästa i världen. Det kan jag förstå för här äter man riktigt, riktigt gott.
Det som slår mig är att det är väldigt svårt att hitta någon restaurang med annan inriktning än turkisk. Har faktiskt inte sett en enda pizzeria, pasta- eller indisk restaurang. Härligt tycker jag!
Har tagit massor med bilder så håll utkik. Jag kommer snart att berätta mer om Istanbul.
4 Responses to En härlig dag i Istanbul
Annika 14/03/2012
Åh, vad kul. Reser till Istanbul i början på maj, så behöver massor av bra tips!
Om turkiska köket är tredje bästa i världen, vilka ligger på plats 1 och 2?
Ha en fortsatt fin resa!
Hallin 15/03/2012
Annika: Men vad spännande! Maj är en perfekt tid att resa dit, då komemr du få uppleva alla härliga uteserveringar och takterasser. Jag har många inlägg att skriva så håll utkik. Det bästa köket i världen sägs Frankrike ha, som nummer två kommer Kina.
Annika 15/03/2012
Tack, har redan slukat ditt andra inlägg som kom upp nyss!
Hallin 16/03/2012
Annika: Vad kul. Det kommer mera!!