Thomas är i Australien

Thomas Niby från vår resebyrå i Ängelholm är ute på sitt livs resa! Under fem veckor reser han runt i Australien tillsammans med sin flickvän. Här kommer första inlägget där vi får följa med Thomas på hans äventyr!

 

 

Äntligen är det dags för vår långresa som tagit många månader att förberedelse. Det man dock inte ser fram emot är den långa flygresan – 28 timmar inklusive en lång väntan på Heatrow, men det får gå. Den som väntar på något gott…Själva flygresan blev ändå lite mer spännande eftersom vi fick flyga med det nya enorma flygplanet Airbus 380. Här kan du läsa mer om det! Vi åkte ekonomiklass och det fanns gott om utrymme och vi fick jättebra service!

Vi anländer till Perth mitt i natten och det är behagligt varmt. Perth visar sig vara en spännande stad, en kombination av hektisk storstad med många skyskrapor samtidigt som det finns gott om parker och golfbanor. Här är svårt att gå sysslolös!


Underbart att kunna njuta av en härlig park mitt i stan.

Vi stannar sju nätter på Sulivans Hotel. Det är ett mycket trevligt hotell med pool och cyklar som man kan låna, perfekt sätt för oss att utforska närområdet.

Den tredje dagen av vår resa består av en halvdagsutflykt till havs, där vi simmar med delfiner. Här pratar vi inte om att simma i en pool alltså med väldresserade delfiner som kommer när du kallar på dem, utan till havs med vilda delfiner. Det var otroligt häftigt! Det tar ungefär tjugo minuter innan vi får syn på de första delfinerna från båten, och när vi väl hittat dem är det inga problem att följa efter för att alla passagerare senare ska hoppa i.


Här får vi syn på en delfin.


Utrustade och klara att hoppa i.


Här får vi de sista instruktionerna innan det är dags att simma med delfinerna.

Många av aktiviteterna i Australien är dyra, men hit hör inte golfen. En runda kostar ungefär 180 svenska kronor, vilket är mycket prisvärt! Banorna är väldigt fina – tyvärr håller inte vårt spel lika hög klass, men det spelar mindre roll för solen skiner och det blir viktigare att njuta av upplevelsen.


Fore!


Först efter rundan informeras vi om att man ska se upp för ormar på banan.

Under vår tid i Perth hinner vi med ytterligare en utflykt. Vi åker på en heldagstur till Pinnacles. Här ser man koalor, otroliga sandlandskap där man kan åka sand boarding – ungefär som att åka snowboard fast på sand!

Utflykten består av att vi först blir hämtade tidigt på morgonen. Det är ungefär 50 mil från Perth till Pinnacle. På vägen besöker vi en vildmarkspark där man tar hans om kängurus vars mammor dött eller på något annat sätt försvunnit. Här fick vi även se koalor som normalt inte lever i området kring Perth.


Så söt!


Vi fick även se koalor.

Efter stoppen på vägen bär det nu av vidare mot Pinnacles, som är en öken med stenar och ligger ungefär 25 mil norr om Perth. Pinnacle ingår i the Nambung National Park. Väl framme är det dags for dagens höjdpunkt: att få åka buss i alla dessa sanddynor och prova på sand boarding. Jättehäftigt!


Häftig natur i Pinnacle.


Sanddynor.


Höjdpunkten på dagen!

Under dagen har vi även hunnit med att besöka en hummerfabrik. Dagen var jättebra med många roliga aktiviteter! Resten av tiden i Perth tillbringar vi vid poolen och vi hinner även med ytterligare en runda golf.

Nästa destination blir Ayers Rock, vi tar oss dit på ungefär två timmar med flyg. Fler uppdateringar kommer längre fram!

/Sara

2 Responses to Thomas är i Australien
  1. [...] Niby, från vår byrå i Ängelholm, på hans resa i Australien tillsammans med hans flickvän. Här kan... blogg.resia.se/2012/03/23/thomas-resa-i-australien-fortsatter
  2. [...] säljare i Ängelholm, som just nu är i Australien och reser runt. De tidigare inläggen hittar ni här... blogg.resia.se/2012/03/28/thomas-ar-nu-framme-i-cairns

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.