Sightseeing London – Historiska platser

Vi återkommer ofta tillbaka till denna fantastiska destination i vår blogg och med all rätt! När det gäller sightseeing i London blir vi aldrig besvikna. Londons kulturarv är imponerande och i det här blogginlägget har vi samlat en del ”historiska måsten” för din nästa weekend i London.

Westminister Abbey London
Westminster Abbey
Westminster Abbey, den gotiska kyrkan, har mer än tusen år av historia. Det är den traditionella krönings- och begravningskyrkan för brittiska kungligheter. Kyrkan är 1200-talets till 1500-talets mästerverk inom arkitektkonst och har sedan år 1066 varit kröningskyrkan för kungligheter. Detta betydelsefulla mästerverk tog form redan runt 1040-talet då King Edward (Edvard Bekännaren) grundade Westminster Abbey och hela området heligförklarades 28 december 1065. Mittpunkten i kyrkans ombyggnad under 1400-talet var kung Edvards helgedom som är placerad vid högaltaret.

Kew Royal Botanic Gardens
Vid den mäktiga floden Themsen, mellan Richmond och Kew South West London, breder det vackra landskapet med kungliga botaniska trädgårdar ur sig. Idag är trädgårdarna ett hem för viktig botanisk forskning och en fristad för stressade turister.
Royal Botanic Gardens, Kew, som grundades 1759 är ett hem för mer än 30 000 olika sorters växter och har ett av världens största herbarium, med över 7 miljoner konserverade växtexemplar. Den 3 juli 2003 blev Royal Botanic Gardens, Kew officiellt inskriven i UNESCO:s världsarvlista. I världsarven ingår exceptionella kultur- och naturmiljöer runt om i världen vilka anses vara av stor betydelse för hela mänskligheten. Listan över världens mest betydande objekt och miljöer bestäms av FN-organisationens UNESCO (Förenta nationernas organisation för utbildning, vetenskap och kultur) i samråd med experter.

Kewgardens i London

The Queens´s House, Greenwich
Detta f d kungliga residens byggdes mellan 1614-1617 i Greenwich, London och ritades av arkitekten Indigo Jones. Byggnaden är en av de mest betydelsefulla byggnaderna inom brittisk arkitekturhistoria. Det kom att bli den första byggnaden som konstruerades inom klassisk stil i Storbritannien och var en sensation för dåtidens medborgare. Huset utgör en del av National Maritime Museum och har en omfattande samling av marina målningar och porträtt.
På visitbritain.com hittar du en reseguide till London och får fler tips och inspiration under din nästa London-resa.

Greenwich. London

Nu vill vi gärna veta mer om era upplevelser och tips på sightseeing i London. Lämna gärna era tips här eller besök vår Facebook sida – Vi älskar London

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.