Långresedag hos Swansons

I lördags morse gick jag upp tidigt för att ta mig till Swanson’s traditionella långresedag. Hade lite problem att hitta fram till Osby genom Markaryd, Emmaljunga och Vittsjö. Till sist var det bara att följa strömmen. Strömmen av bilar som alla skulle till Swanson’s. Parkeringsvakter visade vägen och jag tror varendaste parkeringsyta som gick att uppbringa i Osby var upptagen.


Kön ringlade lång redan vid öppningen!

Trots att jag var tidig så ringlade kön låååång! Det är 10:e året i rad som Swanson’s anordnar långresedag. Årets upplaga drog inte mindre än 1.465 besökare! Under dagen så kunde man förutom att träffa Swansons personal även träffa representanter från 18 delstater i USA samt flera av Swanson’s samarbetspartner.


Intressanta och fullsatta föredrag.

Under dagen anordnades totalt 17 olika föredrag i tre olika lokaler. Alla föredrag drog fulla hus och jag hann med flera stycken som jag kommer att berätta mer om längre fram.

Att bara komma till Swanson’s är en hel upplevelse i sig. Huvudkontoret är byggt som ett fort med både saloon och mängder av detaljer med indianskt konsthantverk och föremål från cowboyeran. Alla föremål har samlats sedan Swanson’s startade 1978.


På gården gick grillarna varma.


På gården kunde man också köpa USA-prylar.

Saloonen är byggnadens hjärta. Under dagen kunde man slå sig ner och köpa fika samtidigt som man kunde höra på countrymusik. Årets gäst var Tommy Cash,  Johnny Cash lillebror som spelade, underhöll och signerade skivor. Stämningen var hög i saloonen när Ring of fire spelades.


I den härliga saloonen var det fullsatt!


Extra fullsatt var det föstås när Tommy Cash rev av sina låtar!

När dagen var slut kände jag mig extremt nöjd med alla upplevelser och trevliga människor jag mött. Hade också fått tips att jag inte alls behövde ta omvägen om Emmaljunga och Vittsjö utan kunde köra raka vägen till Markaryd på en större väg. Tack Swanson’s för en urtrevlig dag!

Håll utkik efter fler inlägg om föredragen om USA.

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

One Response to Långresedag hos Swansons
  1. [...] av de föredragen som jag lyssnade på under långresedagen hos Swansons var om hur det är att bila i A... blogg.resia.se/2012/03/09/bila-i-usa

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.