Internet på ombord på flyget

Internet används flitigt idag både i privat- och arbetsliv. Efterfrågan är stor från resenärer att ha tillgång till internet ombord även på flygplanen: Flygbolagen har lyssnat på sina kunder och internet införs nu allt mer och mer hos flygbolagen. Det som internet används till ombord är att arbeta, läsa nyheter samt använda sociala medier – konsumtionen skiljer sig alltså inte mot den på marken.


Efterfrågan är stor hos både våra privat- och affärskunder.


Är internet ombord viktigt för dig?

Vi har gjort en liten sammanställning över de flygbolag som erbjuder internet ombord och vilka flighter detta gäller – och om det är gratis eller inte. Inledningsvis är det gratis på vissa flygbolag, men tjänsten kommer längre fram att kosta pengar.

Turkish Airlines:
Erbjuder internet på deras interkontinentala flygningar. Idag så är det gratis för alla passagerare, men längre fram kommer man behöva köpa en kod som man använder för att koppla upp sig.

Lufthansa:
I dagsläget finns enbart internet att tillgå på några av Lufthansas flygningar i Nordamerika, men eftersom flygplan kan bytas ut mot andra så garanterar Lufthansa inte internet på några specifika linjer. Att utnyttja tjänsten kostar pengar. 1 timme kostar 10,95 euro och 24 timmar kostar 19,95 euro. Man kan även välja att betala med intjänade flygmil. Målet är att det i framtiden skall finnas internet på alla interkontinentala flygningar.

SAS:
Just nu finns det endast internet på ett av SAS flygplan som flyger inom Skandinavien. Tjänsten är gratis för alla resenärer och kan utnyttjas utan både kod eller förbokning. Det första delmålet för SAS är att införa internet på 10 av deras plan, och det långsiktiga målet är att det skall finnas internet att tillgå på alla plan.

Air France/KLM:
Erbjuder internet på deras inrikes flygningar i USA till en kostnad på 11,65 dollar för en begränsad tid – dock anges inte hur lång tid.

Norweigan:
Resenären erbjuds gratis internet på flighter inom Europa. I dagsläget har ungefär hälften av alla deras plan internet och målet för 2012 är att samtliga plan skall vara utrustade med internet ombord.

/Sara

Betygsätt inlägget:
Internet på ombord på flyget
Kategori: Affärsresor
Taggar:

One Response to Internet på ombord på flyget
  1. Trackback: Poänggalen!
    […] Bild lånad härifrån. […]... linda.lillatorg.nu/2015/11/11/poanggalen

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.