Fira ert bröllop på Ishotellet

För några år sedan fick jag vara med om en upplevelse utöver det vanliga! Uppleva och övernatta på Ishotellet. Det var en helt fantastisk upplevelse. Inte bara själva övernattningen utan även allt annat runtomkring. Tur med hundspann, tur med snöskoter, grillad röding och ett fantastiskt norrsken.


Välkommen in till Ishotellet i Jukkasjärvi.

Hotellet byggs upp varje år
Ishotellet byggs upp varje år i mitten av november. Den första etappen är klar i början av december och varje vecka därefter öppnas en ny del fram till början av januari då hela hotellet är färdigställt. Absolut Icebar öppnar i mitten av december, Pelarsalen och Iskyrkan är färdigställda kring jul. I april när plusgraderna börjar komma så smälter hotellet ner för att sedan byggas upp på ett liknande sätt året därpå. Dock byggs det olika från år tilll år. T ex så ser sviterna olika ut och alla vackra skuplturer varierar. Det är helt fantastiskt hur den lilla byn Jukkasjärvi tar emot gäster från hela världen.


Alla sviterna har olika teman. Renfällarna värmer gott!


Man kan också värma sig md ett glas från Absolut Icebar!

Är det inte kallt?
Många har ställt den självklara frågan; var det inte kallt? Joda, minusgraderna låg på ungefär 15 minus med några mindre i rummen. Man fick låna både kläder och skor där så man var ordentlig påbyltad. Intill hotellet finns en barack där du förvarar dina saker. Innan du lägger dig för att sova så hämtar du ut din varma sovsäck och kudde. Är man två så får man dela sovsäck vilket rekommenderas! Sängen är byggd av trä, därefter en tjock madrass och ovanpå det värmande renfällar. Vi fick tips om att lägga sig med de tjocka kläderna på och ta av sig dessa inuti sovsäcken och endast behålla understället. Tro det eller ej, men det blev faktiskt varmt. På morgonen blev man väckt av rykande het lingondricka!


I Iskyrkan är det många par från hela världen som vigs varje år.

Bröllopsresa
Det här kan verkligen vara ett äventyr att rekommendera till en bröllopsresa. Men det räcker att bo en natt på Ishotellet. Om du vill stanna längre så ta in i barackerna på utsidan där taket är av glas så du kan njuta av norrsken när du ligger i sängen.

Gift dig i Iskyrkan
I Iskyrkan som är färdig runt jul arrangeras bröllop. Det är väldigt populärt att samla släkten i den vackra och mycket stämningsfulla kyrkan och övernatta på Ishotellet. Det blir verkligen ett minne för livet. Tänk dock på att vara tidigt ute, kön brukar vara lång med bröllopspar från hela världen som vill vigas här.

3 Responses to Fira ert bröllop på Ishotellet
  1. [...] fungerar resor längre bort utmärkt. T exKaribien där Ving satsar stor med en mängd nya öar. Ishotel... blogg.resia.se/2012/03/16/brollopsresa-nar-ska-man-aka-vart
  2. […] Inspireras du av bilderna och vill läsa mer om Ishotellet kan du göra det här i bloggen.  [̷... blogg.resia.se/2014/12/12/tavla-och-vinn-fototapet-fran-photowall
  3. […] grader i rummet är det oerhört mysigt att krypa nr i en dubbelsovsäck och värma varandra på Ish... blogg.resia.se/2014/02/14/20-romantiska-resmal-platser-och-hotell

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.