Thailand – Nai Yang Beach

Karolina Fägerblad, resebyråchef i Västerås, var i Thailand och firade jul och nyår. Tillsammans med man och son på sju år tillbringade de en vecka i Nai Yang Beach, som är en av de lugnare stränderna vid Phuket. Nai Yang ligger inom en nationalpark, plus att ett av Phukets största korallrev finns bara någon kilometer ut i vattnet. Tiden här ägnar man bäst åt avslappning, sol & bad.


Karolina med sin son Arvid.

Kan du berätta lite om Nai Yang Beach?
Här är det som resten av Thailand var för 10-15 år sedan. Nai Yang är inte lika exploaterat som andra delar av Phuket och det är mest strandliv man ägnar sig åt. Restaurangerna ligger också precis vid vattnet, vilket gör Nai Yang lika mysigt kvällstid som dagtid. Thailändarna själva åker också till Nai Yang för att det är en nationalpark och så otroligt mysigt att vara där.

Finns det några speciella aktiviteter som du kan tipsa om?
Det finns en lokal marknad som har öppet varannan dag och även på lördagar där man kan köpa allt som man kan tänkas vilja ha, från himmel till jord! Det är roligt att kunna kombinera det avslappnade strandlivet med andra aktiviteter tycker jag. Det finns även gott om lokala fiskebåtar som man kan åka på havsutflykter med. Nai Yang Beach ligger bara 10 minuters bilväg från flygplatsen, så det är perfekt att slippa en låg bilresa efter flygningen ner till Thailand.

Att fira nyår i Thailand är ju väldigt populärt, hur kan man fira in det nya året i Nai Yang Beach?
Fritidsresor har ett superbra hotell som heter Dewa Nai Yang Beach där de anordnar aktiviteter för nyårsfirande. Här kan man äta fantastisk mat och på kvällen släpper man även iväg de traditionella svävande lyktorna på nyårsafton, vilket är supermysigt. Tyvärr så blev vår son sjuk och fick läggas in på sjukhus, vilket gjorde att vi inte kunde delta fullt ut i nyårsfirandet. Här kan ni läsa mer om Karolinas erfarenheter kring att någon i familjen blir sjuk på resan!


Hotellområdet på Dewa Phuket.


Dewa Phuket.


Hotellområdet kvällstid.


Den härliga stranden.

För vem tror du Nai Yang Beach passar bäst?
Alla trivs här! Barnfamiljer, pensionärer, ungdomar – alla som gillar sol och bad. Det är ett perfekt ställe att besöka för att koppla av och njuta av det mer genuina Thailand.

/Sara

2 Responses to Thailand – Nai Yang Beach
  1. Inger Svara

    Som jag ser det så borde alla kategorier trivas här. vill så gärna åka dit men gubben min säger han vill inte. Han har diabetes och så fasar han för den långa flygresan. För min del tror jag det är bekväma flygstolar och fy för tusan så gärna jag vill åka dit. Men inte kan jag åka själv hur skulle det se ut en gift dam ensam i thailand:)

    • Hallin Svara

      Inger: Jaaa, det är så härligt. Kan förstå att du blir sugen. Kan också förstå att din man är lite orolig för flygresan. Min mamma har diabetes och hon fick bra hjälp av sin läkare med planeringen när hon skulle flyga långt. Kanske de kan hjälpa till? Håller tummarna att du får komma dit!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.