Att träna på kryssningen

Träningsfreak eller glad motionär – för dig som inte finner någon ro i att bara slappa på semestern finns det gott om träningsmöjligheter hos de flesta rederierna.

I anslutning till de vanligt förekommande SPA-avdelningarna ombord erbjuds ofta möjlighet till styrketräning, vattengympa samt andra former av gruppträning. Hos de större rederierna som MSC Cruises och Royal Caribbean Cruise Line kan det även finnas tillgång till exempelvis klättervägg, golfsimulator, vågsimulator för att surfa, squashplan, basket- och volleybollplaner. På de allra största fartygen finns det till och med utrymme för löparbanor upp till 700 meter långa.


Prova klätterväggen!


Spring några varv runt fartygets löparbana.


Eller testa golfswingen! 

Gruppträning är en mycket populär träningsform ombord och utbudet liknar det som finns på de flesta gymmen där hemma. Zumba, pilates, boxning och yoga är bara några exempel på bra och roliga träningspass som kan finnas med i utbudet.

Vissa kryssningar, exempelvis Celebrity, erbjuder även möjligheten att hyra en personlig tränare ombord som kan hjälpa till att lägga upp ditt träningsprogram för semesterveckan. Beroende på ditt behov finns det även färdiga träningsprogram att utnyttja, exempelvis för att hjälpa dig med dålig rygg eller ett nybörjarprogram för dig som inte tränat så mycket tidigare.

Gymmen är populära att besöka på morgonen eller på eftermiddagen, så vill du undvika trängsel så kan det vara en god ide att träna mitt på dagen eller senare på kvällen. Gruppträningspassen blir även lätt fullbokade, så passa på redan tidigt under din semester att anmäla dig till de pass du vill gå på.


På morgonen finns det oftast gott om plats i fartygens gym-avdelning.

För bäst möjlighet till varierad motion skall du som nämnt välja ett fartyg i den större klassen, just för att det finns mer utrymme att träna på och att det finns ett bredare utbud. Men det finns även mindre kryssningar som Celebrity Xpedition, som endast har kapacitet för ungefär 100 passagerare samtidigt, där expeditioner i form av vandring, snorkling och klättring är en del dagsaktiviteterna för de kryssande, vilket medför den dagliga motionen utan att behöva träna ombord. Aktiviteter som vandring och cykling är vanliga även hos andra rederier för att utforska destinationerna. Fartyg som går i Australien och Nya Zeeland, Kosta Rica, Alaska, och Hawaii är exempel på kryssningar där dagsaktiviteterna brukar vara väldigt aktiva.


De större fartygen har stora avdelningar för träning och aktiviteter.


Välj en aktiv dagsutflykt så får du motionen på köpet!

Nu finns det inga undanflykter längre, det är bara att packa med träningskläderna i din semesterpackning och komma igång att motionera!

/Sara

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.