Vilken storstad drömmer du om?

Just nu är längtan stor efter en weekend i en storstad. Det är många med mig som delar den längtan för just nu bokas weekendresor som aldrig förr. Mars månad är perfekt. Våren brukar ha kommit lite längre söderut och man får en föraning vad som snart kommer!

Själv längtar jag efter en weekend i Istanbul. Denna magiska stad där två världsdelar möts med fantastiska sevärdheter och orientalisk atmosfär. Är även sugen på Riga. Var i Tallinn i fjol och det sägs att Riga ska vara ännu vackrare. Till sist längtar jag till New York. Vi har skrivit om New York så mycket i bloggen så nu är längtan stor. Var au pair i New Jersey på 80-talet. Då var det mängder av besök till New York. Men det är ju 25 år sedan! Det är definivt dags för ett nytt besök.

Jag har kollat med tre kollegor från marknadsavdelningen, vilka tre storstäder de längtar efter.

Sofia Kronvall (f.d. anställd) arbetar som marknadskoordinator:
Havanna
– Omgivningarna är som tagna ut en film från 50-talet! Maten, blandningen av det spanska och karibiska köket! Klimatet, solen och den blå himlen!

New York – Staden som verkligen ger dig allt! Mat, shopping, musikaler eller idrottsevenemang. Oberoende av vilken tid på året du är där får du alltid fantastiska intryck och upplevelser att samla på dig!

Budapest – Lär vara en av Europas vackraste städer! Dit vill jag gärna åka för att se den urgamla arkitekturen (kanske genom en båttur på Donau!), uppleva de berömda kurbaden (fullkomlig avkoppling i de varma källorna!) och sist men inte minst maten och vinerna (det goda Tokaijvinet kommer från Ungern!).

Ida Sjöholm (f.d. anställd) är en våra medarbetare i web-teamet
New York – Jag var där i fem dagar och det känns för kort! Vill vara där mer ”avslappnat” och känna in staden utan att flänga runt mellan sevärdheter.

Paris – Har aldrig varit där men vill gärna få lite romantisk, fransk feeling och äta croissant på café.

Havanna – Kuba tror jag är ett speciellt resmål, och helt nytt för mig. Är nyfiken på danshaken som jag har hört finns överallt, öppna dygnet runt. Att det till och med spontandansas på gatorna!

Emilie Lindström (f.d. anställd) är ansvarig för vår ateljé
New York – I april sticker maken och jag på barnfri semester till ett vårlikt New York. Vi har redan bestämt oss för ett besök i Meatpacking district och en helikoptertur över Manhattan. Men mest ser jag fram emot en härlig söndagsbrunch med pannkakor, färsk frukt och färskpressad apelsinjuice på en solig uteservering.

Rom – När vi kommit hem från New York har vi bara Rom kvar på vår lista över Big five (Paris, London, Barcelona, New York och Rom). Jag tänker mig en weekendresa i september för att fånga den sista sommarvärmen. Men jag tänker inte göra som en tidigare kollega som köade till Colloseum från tidig morgon och sedan sprang som attan för att få uppleva ett par minuters ensamhet på den mäktiga arenan : )

Stockholm – Även en västkustbo uppskattar miljöombyte och ett par dagar i sommarsköna Stockholm är ett måste på semestern. Jag bor gärna på Scandic Anglais vid Humlegården. Den goda fukostbuffén serveras fram till klockan 14, vilket passar perfekt för oss morgontrötta som inte vill ställa klockan. Glöm inte packa ner badkläder för längst ner i hotellet finns en härlig relaxavdelning med jacuzzi som går i asiatisk stil. Så skönt att få vila kropp och knopp efter en heldag på stan. På kvällen tar jag med familjen till Ristorante Capri på Nybrogatan som har fantastiskt goda mozzarellapizzor. Boka bord om du inte vill riskera att stå i kö. Djurgården är ett annat favorittillhåll, där finns allt förutom stress. I sommar tror jag minsann vi ska premiärbesöka Junibacken med Pippi Långstrump-galne sonen.

Jaha, det är fler än jag som längtar till New York : ) Och det är det många andra som gör just nu. Här kan du hitta ett bra 5-dagarspaket

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

10 Responses to Vilken storstad drömmer du om?
 1. Ann-Charlotte Bengtsson Svara

  Barcelona ä en stad jag alltid drömmer om och har nu besökt 3 gånger, och det lär bli fler!
  Men i maj bär det av till New York i 8 nätter!!

  • Hallin Svara

   Ann-Charlotte Bengtsson: Barcelona är verkligen en stad som borde finnas med här bland drömmarna! New York blir ju härlig. Längtar dit!!!

 2. Lotta Svara

  Jag utbildar mig just nu och hoppas på att få jobba på en resebyrå i framtiden! Att tipsa/hjälpa om resor och resmål är det bästa jag vet.

  Jag har 3 weekendresor bokade i år. Först ut är London om 3 veckor, nästa är Barcelona i maj och sist ut är Rom i augusti. Det blir mitt första besök i Barcelona och det ska bli underbart 🙂
  Är också sugen på Budapest!

  • Hallin Svara

   Lotta: Vad kul! Det är verkligen ett roligt jobb! Men vilka härliga resor du har framför dig. Vi har haft samtliga dessa städer som månadens stad här i bloggen så om du söker så kan du hittat massor av information på allt från sevärdheter till restauranger och shopping.

 3. Sylvia Svara

  Möta våren i Prag vore fantastiskt, det är min önskan om en weekend resa. Få se kanske den blir av?

  • Hallin Svara

   Sylvia: Åh, Prag är underbart. Mycket att se i ett väldigt behändigt format! Jag håller tummarna!

 4. Freedomtravel Svara

  Vi gillar: Kiev, Budapest, Krakow
  Vi längtar till: Bukarest, Bratislava, St Petersburg

  • Hallin Svara

   Freedomtravel: Så många spännande städer. Var en kort sväng till St.Petersburg på kryssningen i somras. Det gav absolut mersmak!

 5. Inger Svara

  Jag längtar efter en weekend i Palma på Mallorca. en underbar stad med många möjligheter.

  • Hallin Svara

   Inger: Det är en perfekt weekendstad. Man kan både bada, se på saker och shoppa.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.