Res ensam utan enkelrumstillägg

En fråga vi ofta får på Resia är varför enkelrumstilläggen alltid ska vara så dyra och varför ska det kosta så mycket om man vill resa själv? Ofta saknar hotellen utomlands enkelrum och man får helt enkelt betala för sängen som står tom.

Om du reser med Apollo Single så betalar du inget extra. Det finns många alternativ att välja på som gäller både under vinter- och sommarsäsongen.

 
På Hotel Galini på Skiathos betalar du inget extra om du reser ensam i sommar.


Inte heller på 5-stjärniga St.Nicholas Bay på Kreta.

Här är några exempel där du reser på egen hand utan att betala extra.;
Galini på Skiathos
Hotel Parasol på Karpathos
Arabian Park i Dubai
Develi i Alanya
St.Nicholas Bay på Kreta
Vila Ankora på Makarska Rivieran i Kroatien
Angelina på Korfu

I vårt chartersök på resia.se kan du enkelt titta på olika resor och jämföra priser. Här kan du t ex läsa mer om Galini på Skiathos. Du kan även kontakta din Resiabutik för att få mer information eller ring oss på 0771-92 92 92.

Betygsätt inlägget:
Kategori: Hotell
Taggar:

4 Responses to Res ensam utan enkelrumstillägg
 1. Kristina Norder Svara

  Hej! Ett exempel. Kalle och Eva åker på charterresa till T-land. De betalar 10.000 för dubbelrum på hotellet. Jag reser ensam till samma land och hotell. Jag betalar också 10.000. Så långt förstår jag. Vad jag däremot inte förstår är att jag även ska betala 5.000 i enkelrumstillägg.
  Vad betyder enkelrumstillägg? Jag har ju redan betalt lika mycket som Kalle och Eva.

  • Hallin Svara

   Kristina: Om en charterresa kostar 10.000:- för två så kostar den 5.000:- per person. Reser du ensam så är ditt pris också 5.000:- men i tillägg får du betala ett enkelrumstillägg eftersom enkelrummen ofta kostar mer per person än vad dubbelrummen gör. Ibland har charterarrangörerna erbjudande och du slipper enkelrumstillägget och din resa kostar alltså 5.000:- precis som den skulle göra om du reste med en annan person och bodde i dubbelrum.
   OK?!

 2. Göran Schultz Svara

  När jag bokar min resa som ensam och gärna kan dela rum med någon som skulle vilja det.
  Varför gör inte researrangören en förfrågan om vilka som kan tänka sig dela rum och förmedlar den kontakten

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Göran,

   Det kan man verkligen fråga sig. Jag har jobbat länge i branschen och även hos en av våra stora arrangörer och detta har efterfrågats så länge. Kanske det är bra att gå direkt till arrangören och fråga. Igen och igen!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.