Gratis i San Francisco

Är du på väg till San Francisco och lägger hellre pengarna på shopping än sevärdheter? Lonely Planet har skrivit om flera saker som är gratis!

En tur i Bryggeri Anchor
San Franciscos kända öl, Anchor, som tillverkas på ett bryggeri på 1705 Mariposa St. Turen som tar 45 minuter är gratis. I turen ingår även provsmakning. Boka minst en månad i förväg här.

Spårvagnsmuséet
San Franciscos är känt för sina spårvagnar och även om det inte är gratis så är en tur över kullarna ett måste. Om man vill veta mer så kan man besöka Spårvagnsmuséet, Cable Car Muséum på 1201 Mason st. Här får se spårvagnar från 1800-talet. Här kan du läsa mer.


Ta en tur med spårvagnen i San Franciscos backar.

Amoeba
Amoeba är världens största skivbutik som inryms i en före detta bowlinghall. Förutom massor av skivor så ordnas här även en hel del konserter. Amoeba finns även i Hollywood och Berkeley. Butiken in San Francisko hittar du på 1855 Haight St. Läs mer här.


Det vackra stadshuset, City Hall.

Stadshuset
Innanför den stora guldbeklädda kupolen hittar du det mäktiga stadshuset, City Hall. Här finns bl a flera olika konstutställningar. Det var även här Harvey Milk, den första öppet homosexulle mannen som blev politiker i USA, blev mördad och Marilyn Monroe gifte sig med Joe di Maggio.

Golden Gate-bron
Den här går ju inte att missa! Du kan välja att gå över och åka buss tillbaka. Eller hyr en cykel och cykla över. en del promenerar ena vägen och tar bussen tillbaka. Gångvägen är dock inte öppen dygnet runt, här kan du läsa mer om öppettiderna. Det finns även arrangerade turer med båt eller buss om du vill se mer. Läs mer här.


Golden Gate-bron

Golden Gate Park
Precis som i New York så har San Francisco-borna en stor härlig park att koppla av i. I parken finns massor av saker att hitta på bl a bowlinglektioner på onsdagar och fredagar men också flera museum och gratiskonserter. ellr varför inte bara ta med picknick och koppla av i gräset!


Se sjölejonen på Pier 39.

Sjölejonen på Pier 39
Pier 39 är en piren med restauranger och nöjesfält. Men här samlas även massor av sjölejon som man måste besöka. Det sägs att det totalt ska vara 1.300 stycken!

Transamerica-pyramiden
Huset som är byggt som en hög pyramid är en av de högsta byggnaderna i Kalifornien. Pyramiden är 260 meter hög och inrymmer kontor.

Boka flyg och hotell till San Francisco

Boka flyg till San Francisco

Boka hotell i San Francisco

Boka paketresa till San Francisco

One Response to Gratis i San Francisco
  1. [...] Mmm, gratis gillar vi! På många av resmålen så finns det mängder av saker man kan hitta på utan at... blogg.resia.se/2012/02/27/saker-som-ar-gratis

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.