Weekendresor – 5 tips för en lyckad weekend i Edinburgh

Nattbild Edinburgh
Weekendresor är alltid lika spännande! Man kommer iväg precis lagom till helgen och får då oftast chansen att njuta av storstaden under det livliga veckoslutet. Inspiration, planeringsfasen, resmålet, glädjen och sist men inte minst bokningen. Sedan är man klar och redo för en lyckad helg.
Weekendresor är vår specialitet och denna gång har vi samlat ihop en del tips för en lyckad weekend i Edinburgh.

Edinburgh Castle
Skottlands och Edinburghs stolthet. Denna magnifika fästning bär på en spännande historia och är en av Skottlands mest populära turistattraktioner. Under medeltiden blev denna fästning Skottlands främsta kungliga slott och därmed ett hem för dåtidens kungligheter.

Detta magnifika och graciösa slott bjuder på en hel del events under våren. Lördagen den 3:e mars samt söndagen den 4:e mars bjuds man på föreställningen ”The great Escape”. Edinburgh Castle har också en gång i tiden varit ett fruktat fängelse, beläget på branta klippor. Få har lyckats fly därifrån, men det finns de som har lyckats. Föreställningen handlar om en sådan rymling, James Mhor Macgregor, som mot alla odds, lyckats fly från det ökända fängelset. Läs mer om fler events under våren på Edinburgh Castle.

Dansshow Edinburgh

The 2012 Royal Edinburgh Military Tattoo

Ett event man absolut inte får missa under sin weekendresa till Edinburgh är den årliga och spektakulära mässan The Royal Edinburgh Military Tattoo. I år är det dags för den 62:e upplagan av mässan (3 – 25 augusti 2012) fylld med spektakulära händelser och shower. Mässan bjuder på spektakulära fyrverkerishower och 1000 andra föreställningar och händelser. Musiker, dansare, konstnärer har alla samlats för att underhålla massan och tillsammans fira och markera drottningen Elizabeth och hennes 60 år vid tronen. För mer information om olika events besök www.edintattoo.co.uk

Motorcykel Trike – rundtur med en egen chaufför

Utforska Edinburgh på ett annorlunda sätt – på en Trike tillsammans med din älskade och en privat chaufför. Mysiga Edinburgh väntar på att utforskas och det finns olika turer att välja mellan. En rundtur kan kosta allt från 55 £ till 150 £.

Ceilidh – den skotska dansen

Den officiella Edinburgh Ceilidh Club i Edinburgh underhåller sin publik varje tisdag med skotsk musik med fokus på den traditionella skotska dansen för både nybörjare och erfarna. Ta seden dit du kommer och prova på skotsk dans.

Ghost torture tour, EdinburghHemsökta hus och spökhistorier

Prova på en spökrunda och besök de mest hemsökta husen i Edinburgh och lyssna på hemska spökhistorier. Mercat Tours i Edinburgh specialiserar sig på både spökrundor och privata turer. För den som älskar skräck är detta ett måste.

För mer information och fler tips om Edinburgh och olika events, besök gärna VisitBritain.com där du hittar en Reseguide till Edinburgh. Se gärna det intressanta videoklippet på sidan och få en inblick i Edinburghs historia.

Nu vill vi veta vad ni har för tips? Vad får man absolut inte missa under sin weekendresa i Edinburgh? Var tyckte ni mest om med Edinburgh?

Boka flyg och hotell till Edinburgh

Boka flyg till Edinburgh

Boka hotell i Edinburgh

Boka weekend till Edinburgh

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.