Vi flyger med A380

Förväntningarna var stora innan världens största flygplan A380 var i luften. Planet kan ta upp till 853 passagerare. Det är dock inget av bolagen som gör utan de kör mellan 450-550 passagerare.

Ett 60-tal plan har levererats till följande flygbolag; Air France, Lufthansa, Thai, Singapore Airlines, Emirates samt Quantas.

Jag fick en pratstund med en av våra kunder, Christian, som arbetar på Autoliv. Han är väldigt förtjust och försöker alltid att resa med A380. Det har t om hänt att han flugit omvägar för att få flyga med den här plantypen.

Vad är det då som gör att Christian väljer A380? Det är tyst, motorernas ljud hörs knappt , det är luftigt och gott om plats och turbulensen märks knappt då det stora planet ligger stadigt i luften.

Men tar det inte lång tid att boarda när det är så mycket människor? Totalt är det fyra ingångar, två därnere och två däruppe, så det brukar gå väldigt smidigt.

Christian brukar flyga business och han tipsar om att checka in tidigt för att hamna på rad 19 och framåt då den delen sitter avskilt.

Arne Sjögren (f.d. anställd) som arbetar på Resia Affärsresor i Göteborg fick också möjlighet att testa A380 med Air France i förra veckan. Air France som tar 538 passagerare flyger idag med A380 till New York, Johannesburg, Washington, Dubai och Montreal, fr om maj till Los Angeles och under sommaren till Tokyo.

Arne bjuder på bilder från upplevelsen!


Stort plan! Kolla på den lilla, lilla mannen därnere!


Rejält plan i två våningar!


Boarding på båda våningarna!


På skärmen framför dig följer du med när planet lyfter. Lite läskigt!


I ekonomiklass får du en meny med två varmrätter att välja på.


Även en dryckesmeny med champagne!
Det står alltid en liten buffé framdukad där man kan hämta drycker, frukt, snacks och godis.


Varje stol har en egen skärm med filmer, musik och spel.


Ombord är det luftigt, gott om utrymme och inget ljud från motorerna hörs.


I businessclass är det större plats för benen skönare säten och lugnare.

12 Responses to Vi flyger med A380
 1. Emsan Svara

  Fina bilder på ett fint plan!

  • Hallin Svara

   Emsan: Visst ser det häftigt ut! Hade gärna testat!

 2. Lotta Svara

  Det är en av alla drömmar att få flyga a380, fast de jag har pratat med säger att det är jättetrångt, tar tid att boarda och att få väskorna. Men det skiljer sig väl från flygbolag och flygplats antar jag!

  • Hallin Svara

   Lotta: Ja, jag ställde exakt samma fråga. Men ingen av de jag pratat med har upplevt det eftersom man boardar från två våningar. Men, det är väl precis som du säger, att det skiljer sig från olika flygbolag.

 3. Sylvia Svara

  Har läst att A380 skulle ha problem med sprickbildningar vid vingarna. Är det sannt så låter det inte så bra??? Men planet i sig ser häftigt ut. Såg ett program på TV när de byggde denna koloss.

  • Hallin Svara

   Sylvia: Visst är det spännande! Det stämmer att de hittat sprickbildningar vid vingarna i vissa av planen. Dessa är dock ingen fara för säkerheten men EASA, European Aviation Safety Agency har beordrat inspektion av samtliga plan av den här typen. Detta har redan påbörjats och beräknas vara klart i mitten av mars.

 4. [...] några veckor sedan var det några av våra säljare som åkte med nya A380 till New [...]... blogg.resia.se/2012/02/20/harliga-new-york
 5. kristoffer Svara

  Hur kan ni vilja testa att flyga detta plan? 😮 jag tycker det är helt galet, fruktansvärt äckligt att bara flyga med boing 737!

  Känslan av att veta att man kan när som helst störta. Jag sitter alltid längst fram och håller koll på flygvärdinnerna (ser då om dem blir oroliga)

  Uch, 10 månader kvar tills jag flyger till thailand, nervositeten kommer redan nu!

  • Anders Svara

   Är du typen som klagar på allt?

   • Hallin Svara

    Anders: Att känna obehag inför flygningar är verkligen inget ovanligt. 20-25% av befolkningen känner oro. Jag tycker det är starkt att boka resa och flyga även om man känner sig orolig. Har själv haft problem med detta men har märkt att ju mer man flyger, desto bättre blir det.

  • Hallin Svara

   Kristoffer: Vi har ju haft kontakt på Facebook men jag svarar även här! Om du känner obehag inför att flyga så är de här flygplanen de bästa valet. De ligger stadigt och fint i luften med i stort sett ingen turbulens alls. Kan också tipsa om kursen, Flyg Trygg. Har själv gått den med mycket bra resultat. Här är länken om kursen: http://blogg.resia.se/2012/01/03/flyg-trygg-en-kurs-for-flygradda/

 6. [...] blev ändå lite mer spännande eftersom vi fick flyga med det nya enorma flygplanet Airbus 380. Här ka... blogg.resia.se/2012/03/11/thomas-ar-i-australien

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.