Att bli sjuk på resan…

För ett tag sedan skrev vi om vikten att se över sina försäkringar innan avresa.

Karolina Fägerblad från Resia Västerås var precis på semester i Nai Yang Beach, Phuket, där hennes 7-åriga son blev sjuk och uttorkad. Han blev så pass dålig att familjen fick läggas in på Phuket International Hospital. Tråkigt nog är sjukdomar något alltid som kan inträffa på resan, därför frågade vi Karolina hur detta fungerade för henne och hennes familj.

Hur länge var din son sjuk?
Han insjuknade på juldagen, sedan åkte vi inte hem från sjukhuset förrän på nyårsafton. Personalen var väldigt måna om att vi inte skulle ge oss av för tidigt och tog jättebra hand om oss!

Var det några problem när ni först kom in till sjukhuset?
Nej, allting var så smidigt, personalen på Phuket International var makalöst bra. Det finns en årsförsäkring från ERV (Gamla Europeiska) som fungerar alldeles utmärkt, speciellt för oss som reser mycket. Både jag och min man fick stanna och sova över på sjukhuset tillsammans med vår son, de var måna om både honom och oss som föräldrar. Vårt ärende blev taget mycket seriöst, och vi blev hämtade i ambulans – trots att detta inte var nödvändigt. En representant från SOS International tog kontakt med oss direkt när vi kom in på sjukhuset för att hjälpa oss med de nödvändiga papperna.

Vad hade ni förberett innan?
Det enda vi behövde var att ta med vårt försäkringsnummer!

Vad har ni fått för någon ersättning?
I första hand täckte försäkringen hela sjukhuskostnaden med transport. Något som är viktigt att känna till är att om man är sjuk mer än halva resan får man även en ersättningsresa, därför skall man direkt när någon insjuknar anmäla detta för att i efterhand kunna få tillbaka sin resa.

Här kan ni läsa mer om ERV:s fantastiska årsförsäkring!


Efter sin tid på sjukhuset blev Arvid bra igen och kunde leka i poolen! 

/Sara

3 Responses to Att bli sjuk på resan…
  1. [...] Att fira nyår i Thailand är ju väldigt populärt, hur kan man fira in det nya året i Nai Yang Beach?... blogg.resia.se/2012/02/26/thailand-nai-yang-beach
  2. dnd ebooks Svara

    Heres another place to get both free and really cheap ebooks. Its definitely my favorite place online. Hurry now and maybe you will still be lucky enough to catch the 40% chrismas discount promotion.

  3. Van resenär Svara

    Välj inte ERV! Det är riktiga skojare och är vad jag har hört de som fått mest anmälningar till ARN.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.