New York – Meatpacking District


New York.

Som namnet avslöjar var Meatpacking District tidigare ett ganska nedbrutet område i New York fyllt av slaktare samt industri- och lagerlokaler. De senaste åren har en otrolig förvandlig skett och numera är området ett av New Yorks trendigaste, med många spännande restauranger, barer, uteställen och affärer. Det finns gott om designers som har sina utställningslokaler här, och känslan i området bygger på modern lyx som är skapad i de gamla och renoverade slakterilokalerna. Området är definitivt värt ett besök och rekommenderas starkt av många som varit där, bland annat USA-entusiasten Tommy Swanson. Väl i Meatpacking District rekommenderas att besöka parken High Line och matmarknaden Chelsea Market.

Chelsea Market
Här finner man en gammal industrilokal som är omgjord till en modern saluhall med allt från av små bagerier med underbara kakor och cupcakes, caféer till fisk- och skaldjursmarknad och italienska delikatessbutiker. Själv upplevelsen ligger i att strosa runt i de små butikerna och bara njuta av det enorma utbud mat och annat gott som finns att tillgå.


Läckra cupcakes och andra läckerheter finns det gott om på Chelsea Market.

High Line Park
Vid ett besök i Meatpacking District får man inte missa att besöka High Line park, som är en 1,6 kilometer lång park byggd på ett gammalt järnvägsspår, placerat en bit upp i luften. Härifrån kan man se ut över Hudsonfloden mot New Jersey. Man håller hela tiden på att utveckla parken och göra den mer omfattande. Ett måste är att promenera längst rälsen och kolla ut över New York.


Varför inte köpa med fika från Chelsea Market och ta med till High Line Park?

2 Responses to New York – Meatpacking District
  1. Emsan Svara

    Kul inlägg! Där ska vi definitivt göra ett stopp på vår NYC-resa i april 🙂

    • Hallin Svara

      Emsan: Åh, vad kul med New York. Det är längesedan jag var där och det verkar se helt annorlunda ut idag. Hoppas ni får det riktigt härligt!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.