Vinnare tävling Istanbul

Nästan 500 var med och tävlade och ville vinna flygbiljetter till Istanbul. Tänk vad mycket härligt det finns att göra i den här fantasiska staden. Gå gärna in och läs alla svaren om du vill ha tips! Det har vi gjort. Vi har även röstat och kommit fram till en vinnare!

Det var många härliga bidrag men tyvärr var det bara en som kunde vinna. Vinnaren heter Kristin Hammar och kommer från Karlstad. Kristin vill ta med sin man till Istanbul och har gett oss tre bra anledningar att resa till Istanbul.

1)Åker man till Istanbul så vill man gå på spa!? Hamami är ett av stadens äldsta och vackraste spa och här har kompisar berättat hur de blivit skrubbade så att det står det härliga till. Här skulle jag passa på att starta första resedagen genom att få en avslappnande oljemassage, så är man redo för att shoppa kryddor, ljuslyktor och annat spännande som man kan hitta i den stora bazaren. Den här dagen avslutar jag med att flanera runt Sultanhemet och Taksimtorget. En perfekt start på resan 🙂

2) Jag vill åka färja på Bosporen. Mitt i vattnet ligger en byggnad på en liten ö (Jungfruns torn) men på engelska kallas den ”Leander’s tower”. Tornet har använts som en fyr men flera legender vilar bakom namnet… En är att en prinsessa blev spådd om att hon skulle dö. Hennes far sände henne till öns torn för att hon skulle undgå faror som lurade. Men i en fruktkorg som levereras till ön följde en orm med – som gav prinsessan ett dödligt bett. Det engelska namnet, Leander, har med den grekiska myten att göra då Leander simmade över Hellesponten till sin Hera… Vad jag har förstått skall det i dag finnas en mycket exklusiv resturang här, och den skulle jag vilja äta på 🙂 Det här blir nog en heldagsutflykt..

3)Jag älskar öppna takbarer. Visst är jag höjdrädd, men det är en underbar känsla av frihet att se ut över utsikten från en trendig skybar. I Istanbul skulle jag vilja testa Mikla bar. Kanske avsluta kvällen med ett glas vin och en ostbricka i Marmara Pera hotels skybar med utsikt över Gyllene hornet. Sååå romantiskt, eller hur!

Vi säger grattis till Kristin som idag kan överraska sin man på Alla hjärtans dag och hoppas att de får en riktigt härlig resa. Kanske vi får en hälsning från sevärdheterna ovan!?

7 Responses to Vinnare tävling Istanbul
 1. Inger Svara

  Ber att på det varmaste gratta vnnaren

 2. Jocke Svara

  Hur går det med den andra tävlingen, Resiamobil där man kan vinna 15000 kr i checkar. Det stod att vinnare skulle presenteras senast 10/2 på er hemsida, men jag kan inte hitta något… Spänd på resultatet!

  • Hallin Svara

   Jocke: Sorry att vi är sena med detta. Idag kommer vi att kontakta vinnaren och publicera detta här: http://www.resia.se/privatresor/tavling
   Vi kommer också att berätta vem vinnaren är i vårt nyhetsbrev som går ut på fredag 17/2.

 3. Kristin Hammar Svara

  Helt underbart 🙂

  Självklar kommer vi skicka en hälsning från Istanbul!
  Är såååå otroligt glad och tacksam!

  • Hallin Svara

   Kristin Hammar: Åh, vad roligt att höra! Det ska bli spännande att få höra mer!

 4. Kristin Hammar Svara

  Hej Hallin!

  Nu på torsdag bär det av på vinnar resa till metropolen vid Bosporen. Istanbul. Vi ser verkligen fram emot detta och vill passa på att tacka för resan ännu en gång. Vi längtar!

  Ha det gott!

  / Kristin

  • Hallin Svara

   Hej Kristin,

   Åh, är det dags nu! Ska tänka på er när ni får uppleva den här fantastiska staden. Du får gärna höra av dig med en hälsnnig och ett par bilder när du är tillbaka! Det är så kul att dela med sig av våra vinnare! Hoppas nu ni får det riktigt härligt!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.