Sugen på att kryssa..men…

Vi är många som har hört från vänner hur härligt det är att kryssa. Vad mycket man får se, den fantastiska maten, allt som händer ombord mm mm.
Om man en gång har kryssat så väljer man gärna en kryssning igen. Men för oss som ännu inte är övertygade utan fortfarande tvekar så har vår kryssningsexpert, Anders Gäskeby på Resia Borås svaren!

Jag blir rastlös ombord!
Pröva någon av jättarna Oasis of the Seas, eller Norwegian Epic. Här händer det alltid någonting!


På världens största kryssningfartyg finns massor av saker att göra!

Jag blir sjösjuk!
Varför inte en flodkryssning på någon av floderna i Europa eller den helt nybyggda hjulångaren Queen of Mississippi som blir klar till sommaren.

Kryssningar är inte riktiga fartyg! Man får ingen kontakt med havet!
Pröva en kryssning med Star Clippers. De har segelfartyg med upp till 200 passagerare. Vill man kan man till och med få hjälpa till att hissa segel och klättra upp i masten.


Ombord på Star Clippers kan du få hjälpa till att hissa segel!

Jag vill träffa på lokalbefolkning på semestern. På kryssningar är det bara en massa turister!
Åk med Hurtigruten utefter Norges kust. De avgår varje dag från Bergen och går hela vägen upp till Kirkenäs. De fungerar även som kollektivtrafik och besöker totalt 34 hamnar.


På en kryssning med Hurtigruten kommer du riktigt nära lokalbefolkningen i de 34 hamnarna!

Det är ohälsosamt med all mat ombord!
Pröva en kryssning med Celebrity Cruises som lägger stor vikt vid att servera hälsosamma och nyttiga alternativ.

Kryssningar är bara för pensionärer!
Royal Caribbean har en medelålder på under 40 år på sina kryssningar i Karibien! Generellt kan man säga att ju längre kryssningen är och ju kallare klimatet är desto högre ålder på resenärerna. Så vill man ha en låg snittålder på passagerarna så gör en kortare kryssning i varmt vatten. Det finns till och med ett rederi som heter Disney Cruise Line och där är det inte i första hand pensionärer som åker…

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

2 Responses to Sugen på att kryssa..men…
  1. Åse Nyström Svara

    Man kan också, som vi ska göra, åka på en kryssning som har ett tema. http://www.lowcarbcruiseinfo.com/ Visserligen inte hela båten utan man blir en grupp. Vi blir kanske 300-400 på båten (av totalt 4500 st.) Vi kommer att ha föreläsningar de dagar båten är ute på havet och vill man inte delta i alla så är det upp till var och en. De dagar som man går i land så gör man det man är sugen på: shoppar, åker på utflykter eller bara är vid en strand. Eller är kvar på båten om man vill. Jag gissar att man inte lär ha långtråkigt på en sådan kryssning. Dessutom så får man lära känna många från andra länder (minst 8 olika länder än så länge) när man åker på en sk temainriktad kryssning.

    • Hallin Svara

      Åse Nyström: Ah, vilken bra idé! Läste lite och det verkar ju helt klart vara bra föreläsningar! Hoppas ni får det riktigt bra!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.