Ovanliga stränder

För ett tag sedan listade Lonely Planet ett antal ovanliga stränder. Vackra stränder har jag sett många men jag vet inte om de är så ovanliga. Jag kollade runt för att titta på bilder och läsa mer.

Har du varit på någon av dem?

Bowling Ball Beach i Californien
Lik en giganstisk samling med bowlingklot ligger de runda stenarna på stranden. Det är enklast att se dem vid lågvatten.


Likt bowlingklot ligger de runda stenarna väl förankrade vid stranden.

Glass Beach i Californien
Fram till 60-talet var detta en gigantisk soptipp där folk stjälpte allt de ville bli av med. Efter det att myndigheterna satte stopp för detta så har havet förvandlat allt glassplitter till vackra och fina stenar i allsköns färger som man skulle vilja plocka med sig hem. Idag är dock detta förbjudet.


Likt en pärlbutik har den gamla soptippen förvandlats till en strand med stenar i allsköns färger. Bild lånad härifrån.

Giant’s Causeway på norra Irland
Tidiga vulkanutbrott har format de cirka 40.000 sexkantiga stenpelarna som står grupperade. Platsen är väldigt märklig och har gett upphov till flera legender.


De sexkantiga stenarna står tätt, tätt.

Övriga stränder som finns upptagna på listan är Harbour Island på Bahamas med sin rosa strand, Prince William-sundet i Alaska, Papakolea på Hawaii med en strand som skiftar i grönt-svart och vitt, Chandipur i Indien där vattnet vid lågvatten försvinner fem kilometer ut i havet, den svarta stranden Perissa på Santorini, Rainbow Beach i Australien som skiftar i vackra färger samt Vik Beach på Island.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.