Qatar – mat, dryck och hotell

Vår produktchef på affärsresor, Karin Wadmark (f.d. anställd), fortsätter berättelsen om sin resa till Qatar. I tidgare inlägg fick vi veta mer om Qatar Airways. Nu ska vi få höra mer om vad man äter och dricker samt några av de hotell som Karin såg.


Karin i Qatar.

Om Qatar
Qatar är ett emirat med 2 miljoner invånare, varav en halv miljon är qatarier, resten ”expats”. Qatar har rika gas och oljefyndigheter och qatarierna är ett välbärgat folk med många förmåner som fri utbildning , sjukvård, el och vatten. Efter college är qatarierna garanterade ett jobb med en väl tilltagen minimilön.


Skyline över Doha.

De som jobbar i landet är ”expats” som kommer från hela världen. Du måste ha en sponsor i form av ett företag för att få komma in i Qatar, men medborgare blir du inte. Officiellt språk är engelska som alla talar, men även arabiska används flitigt. Skyltar står på både engelska och arabiska.

Mat och dryck
I Qatar dominerar det arabiska köket som likt det italienska är lätt att tycka om av alla. Qatarierna själva äter ute flera gånger i veckan. Man äter middag sent, kanske vid 21-22-tiden på kvällen och gärna på marknaden, souk Waqif, där det finns många restauranger. Där finns också många barer där man kan röka vattenpipa, något som är mycket populärt.


Att röka vattenpipa är väldigt populärt!

Det finns också de vanliga snabbmatsställena som McDonalds, KFC mm för den som vill. Dessa hittar man främst i shoppingscentran. Vill du äta billigt ska du leta rätt på den del av souken där kvinnorna säljer sin hemlagade mat ute på gatan. Alkohol serveras på en del av hotellen men inte ute på vanliga restauranger.

Hotell
Det finns många hotell med hög klass i Doha och det byggs många nya hotell. Det beräknas öppna 120 hotell inom 5 år. Karin bodde på Mövenpick Tower &Suites som är ett 5-stjärnigt hotell i affärs- och diplomatdistriktet. Alla rum har pentry och lämpar sig väl för gäster som stannar länge. SPA och gym på översta våningen med fantastisk utsikt. Poolen är under tak för att kunna användas året om men ligger i ett atrium som ger känsla av utomhus. Gymmet har nya maskiner och på löpmaskinerna har du tillgång till Internet och Facebook. I SPA-anläggningen finns även bubbelbad och man erbjuder olika behandlingar. Hotellet har 350 rum varav 40 sviter. Hotellet har två restauranger och ett café. Frukostbuffén är magnifik med ett brett urval för olika nationaliteter.


Häftiga hotell. Mövenpick Tower & Suites.


Häftig utsikt från rummet på Mövenpick Tower & Suites.

Ett annat hotell som Karin blev förtjust i var Hotel Four Seasons som är ett av Dohas finaste hotell som har en egen strand.  Hotellet ligger också i affärs- och diplomatdistriktet. Här finns förstås SPA-avdelning med en fantastisk pool för vattenterapi, flera små jaccuzzis, pooler med strömmande vatten för simträning, olika sorters bastu och ett färgterapirum.


Häftigt poolområde på Hotel four Seasons.


Fantastiskt spa!

Vad gör man egentligen i Qatar. Om detta kommer Karin att berätta mer om. Håll utkik!

4 Responses to Qatar – mat, dryck och hotell
 1. Åse Svara

  Är det OK för män och kvinnor att befinna sig samtidigt i spa/gymdelen?

  • Hallin Svara

   Åse: Jag har hört med Karin Wadmark, som precis har varit där: Ja, på hotellens SPA-anläggningar kan både män och kvinnor vistas samtidigt. Det finns dock även bastu och pool som är separata för kvinnor och män. Det man ska tänka på är att inte gå naken ens i kvinnornas omklädningsrum utan alltid skyla sig med handduk eller badrock. Det finns speciella bås där man byter om.

 2. Freedomtravel Svara

  Låter som ett spännande och intressant resmål! Ser fram emot att läsa mer! Har för övrigt samma fråga som tidigare kommentar…

  • Hallin Svara

   Freedomtravel: Visst gör det! Snart kommer ett inlägg om vad man kan hitta på! Hoppas du fått svar på din fråga. Det är ju lite knepigt för oss västerlänningar. Vi vill ju göra rätt!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.